Pâinea este adesea considerată un aliment complex de preparat, dar poate fi coaptă în doar 30 de minute cu ingrediente foarte simple – făină, apă și drojdie. Nu aveti nevoie de ouă, iar aceaste turte sunt coapte într-o tigaie obișnuită sub un capac – inlocuiesc cu brio painea.
Ingrediente necesare:
- 400 gr faina
- 7 gr drojdie uscata
- 2 lingurite de zahar
- 200 ml de apa
Mod de preparare:
Pentru a începe pregătirea, cerniți 400 de grame de făină într-un bol potrivit. Adăugați 7 grame de drojdie uscată și 2 lingurițe de zahăr. Amestecați-le împreună.
Activați drojdia turnând 200 ml de apă calduta într-un pahar și adăugând jumătate în amestecul pregătit. Începeți să frământați un aluat dens, iar când apa este absorbită, adăugați cealaltă jumătate. După ce ingredientele sunt combinate, frământați bine aluatul.
Ulterior, acoperiți aluatul cu ulei de măsline deasupra și lăsați-l să se odihnească într-un loc cald timp de 1 oră și jumătate.
După ce a trecut timpul, frământați din nou aluatul și lăsați-l să se odihnească încă 30 de minute. După aceasta, puteți începe să prăjiți pâinea.
Ungeți o tigaie cu ulei și prăjiți aluatul sub un capac timp de 15-20 de minute pe fiecare parte, la foc mic.
Rezultatul este o turta cu un miez pufos și o crustă apetisantă!
După cum puteți vedea, totul se pregătește foarte ușor. Puteți face un stoc de turte pentru mai multe zile și să uitați de painea cumpărată din magazin! Pofta buna!