Acasă Prăjituri Prăjitură Raffaello fără coacere – un desert fin și delicat de care nu te saturi niciodată

Prăjitură Raffaello fără coacere – un desert fin și delicat de care nu te saturi niciodată

0
Prăjitură Raffaello fără coacere – un desert fin și delicat de care nu te saturi niciodată

Prăjitura Raffaello fără coacere este ușor de preparat și are un gust foarte bun. Acest desert fin poate fi servit în zilele banale de luni, dar și în zilele în care sărbătorim un eveniment important. Este un desert delicat cu un aspect minunat.

Ingrediente pentru cremă:

  • 1 litru lapte
  • 100 gr zahăr, 2 plicuri budincă de vanilie
  • 120 gr unt, 50 gr ciocolată albă
  • 210 gr nucă de cocos, 180 ml smântână dulce pentru frișcă

În plus:

  • 500 gr biscuiți
  • Fulgi de nucă de cocos

Mod de preparare:

Punem într-un castron praful de budincă, zahărul și 200 ml de lapte și amestecăm cu un tel. Restul de lapte îl turnăm într-o oală și-l lăsăm să fiarbă. Când laptele fierbe,  adăugăm amestecul pregătit anterior și gătim o budincă groasă.

Adăugăm untul și ciocolata albă ruptă în bucățele și amestecăm până se topesc ingredientele. Luăm vasul de pe foc, adăugăm nuca de cocos și amestecăm ușor. Adăugăm și smântâna dulce și amestecăm pentru a combina ingredientele. Prajitura Raffaello cremaAșezăm biscuiții pe fundul unei tăvi cu dimensiuni de 21 x 22 cm. Întindem un strat de cremă deasupra și adăugăm un nou strat de biscuiți. Acoperim biscuiții cu un nou strat de cremă.Prajitura Raffaello preparareContinuăm să adăugăm un strat de biscuiți și unul de cremă, până obținem o prăjitură cu 4 straturi de biscuiți și 4 de cremă.Prajitura Raffaello ingredientePresărăm nucă de cocos peste ultimul strat de cremă și punem prăjitura la frigider. Este de preferat să lăsăm prăjitura la frigider o noapte întreagă. A doua zi o putem tăia și servi. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!Prajitura Raffaello mod preparare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.