Dacă îți plac prăjiturile cremoase, trebuie să încerci această rețetă. Vei obține un desert încântător, cu mult cremă și frișcă. Rețeta este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos.
Ingrediente pentru blat:
- 3 ouă, 3 linguri zahăr
- 50 ml ulei, 100 gr făină
- 1/2 plic praf de copt, 1 linguriță cacao
- 50 gr ciocolată topită
Ingrediente pentru cremă:
- 1.5 litri lapte
- 130 gr zahăr, 100 gr amidon
- 40 gr făină, 1 plic zahăr vanilat
- 200 gr unt la temperatura camerei
- 200 gr ciocolată cu lapte topită
În plus:
- 200 ml smântână dulce pentru frișcă
- 150 ml lapte cu ciocolată
Mod de preparare:
Pregătim mai întâi crema, pentru a avea timp să se răcească. Punem într-un castron amidonul, făina, zahărul, zahărul vanilat și 500 ml de lapte. Amestecăm bine ingredientele.
Punem la fiert, într-o oală, 1 litru de lapte. Când laptele fierbe, adăugăm amestecul de ingrediente pregătit anterior și gătim o budincă groasă. Transferăm budinca fierbinte într-un castron, o acoperim cu folie alimentară pentru a nu prinde crustă și o lăsăm să se răcească.
După ce crema s-a răcit, îndepărtăm folia alimentară și o amestecăm cu un mixer. Adăugăm untul la temperatura camerei și amestecăm bine astfel încât să obținem o cremă fină.Împărțim crema în două părți egale și punem într-o parte ciocolata cu lapte topită.
Cât timp crema se răcește, pregătim blatul. Batem ouăle cu zahărul, apoi adăugăm uleiul și ciocolata topită și amestecăm ușor cu mixerul la viteză mică. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt și amestecăm cu un tel sau o spatulă. La final, adăugăm cacaua și amestecăm din nou.
Întindem aluatul obținut într-o tavă de 21 x 36 cm tapetată cu hârtie de copt. Coacem aluatul în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de aproximativ 20 de minute. De îndată ce scoatem blatul din cuptor turnăm peste el laptele cu ciocolată. Lăsăm blatul să se răcească.
Batem smântâna dulce cu mixerul până obținem o frișcă fermă.
Întindem crema simplă peste blatul de cacao, apoi adăugăm crema de ciocolată. Învelim prăjitura în frișcă și o punem la frigider peste noapte. A doua zi o putem tăia și servi. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!