Vrei sa faci o crema pentru prajituri sau pentru diverse torturi insa nu mai ai idei? Nu e nici o problema pentru ca iti venim in ajutor cu cateva idei pentru crème ce pot fi folosite atat pentru umplerea torturilor cat si prajiturilor.
Retetele sunt usor de facut, rapide si sunt mult mai sanatoase decat cremele ce le gasim in comert/torturile de la cofetarii si nu necesita experienta in bucatarie. Chiar si un incepator le poate pregati fara nici o problema.
Crema fiarta
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 500 ml de lapte
- 200 gr de zahar
- 50 gr de faina
- Vanilie
- 4 galbenusuri
Mod de preparare:
Galbenusurile se bat foarte bine cu zaharul si vanilia iar mai apoi se adauga peste acestea o parte din laptele fiert, se omogenizeaza si se amesteca cu laptele din cratita – punem totul la foc mic si amestecam continuu pana se ingroasa.
Crema de unt
O crema usoara si rapida pentru care aveti nevoie de:
- 4 oua
- Vanilie, 1 cana de zahar
- 100 gr de zahar pudra
- 1 pachet de unt de 200 gr
Mod de preparare:
Zaharul se bate foarte bine cu ouale si se pune compozitia la fiert, amestecand continuu pentru a nu se prinde de oala. Untul se freaca cu zaharul pudra pana se dizolva complet zaharul iar mai apoi se adauga crema de ou si esenta de vanilie.
Totul se omogenizeaza foarte bine si se pune la rece pana la umplerea prajiturilor.
Crema din lapte condensat si unt
Pentru aceasta crema delicioasa aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 cutie de lapte condensat de 380 gr
- 1 pachet de unt 200 gr
Mod de preparare:
Se bate foarte bine laptele condensat si untul la temperatura camerei. Totul se mixeaza foarte bine pana devine o crema consistenta si este ideal sa folositi lapte condensat indulcit.
Daca veti folosi lapte condensat normal atunci trebuie sa adaugati zahar dupa gust si sa mixati pana se va dizolva complet.
Crema din lapte condensat si oua
Pentru aceasta crema delicioasa aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 200 gr unt
- 2 galbenusuri
- Vanilie
- 100 gr lapte condensat indulcit
Mod de preparare:
Laptele condensat se bate foarte bine cu untul si mai apoi se amesteca compozitia batuta de oua cu vanilie.
Se mixeaza totul pana se omogenizeaza perfect.
Crema cu gris
Ingrediente necesare:
- 1 lingura de gris
- 1 galbenus
- 1 lingurita de zahar
- Jumatate de cana cu lapte, 1 lingurita de unt
- Zahar vanilat
Mod de preparare:
Laptele se fierbe cu zaharul vanilat iar cand incepe sa fiarba se adauga grisul amestecand pana se ingroasa.
Separat se amesteca galbenusul cu untul si zaharul si se adauga treptat in amestecul de gris. Totul se omogenizeaza bine pentru a nu ramane cocoloase.
Crema ecler
O crema foarte buna pe care eu o folosesc pentru umplerea eclerelor, a tortului ecler, a choux-urilor sau altor prajituri. Pentru asta aveti nevoie de:
- 2 lingurite de faina sau amidon
- 1 cana cu zahar
- 2 lingurite de unt topit
- 2 oua
- 1 cana si jumatate de lapte
- Zahar vanilat sau esenta de vanilie
Mod de preparare:
Ouale se amesteca cu faina si separat laptele se fierbe cu zaharul iar mai apoi se toarna in fir subtire peste amestecul de oua.
Toata compozitia se pune inapoi la fiert si se amesteca continuu dupa care se adauga untul si zaharul vanilat sau esenta de vanilie.
Cand crema este fiarta se da la o parte si se da la rece. Se acopera cu o folie pentru a nu face crusta si se foloseste la orice tip de prajituri.