friptura delicioasa
publicitate

Astazi iti recomand sa prepari o friptura de porc la cuptor. Folosind aceasta reteta simpla, vei obtine o friptura suculenta. Merge de minune cu o salata de legume. Iata de ce ai nevoie pentru a prepara o friptura delicioasa.

Ingrediente pentru friptura:

  • 1 kg muschiulet de porc
  • 4 cepe, sare si piper (dupa gust)
  • 1 cubulet Knorr, 200 ml apa
  • 1 cutie bere bruna, ulei de floarea soarelui

Ingrediente pentru salata:

  • 3 castraveti, jumatate de capatana de varza
  • 1 ceapa mai mica, 3 linguri otet 12%
  • 5 linguri ulei, 5-6 linguri sos tartar
  • Amestec de condimente
publicitate

Mod de preparare:

Taiem muschiuletul de porc in felii.

bucati carne de porcCondimentam feliile de carne cu sare si piper, pe ambele parti. Eu am folosit chiar si un amestec de condimente. Lasam feliile de carne deoparte pentru cel putin 1 ora.

Intre timp, curatam ceapa si o taiem in feliute subtiri. Asezam ceapa intr-o tava de copt unsa cu ulei.

pat de ceapaAsezam feliile de carne pe patul de ceapa. Acoperim tava (eu am folosit o alta tava de copt) si coacem carnea in cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 15 minute.

Dizolvam cubul de Knorr in apa si-l turnam peste feliile de carne. Bagam din nou tava in cuptor pentru inca 15 minute. Apoi turnam bere si mai coacem carnea inca 20 de minute.

Scoatem capacul si mai bagam tava in cuptor pentru inca 20 de minute.

carne de porcPregatim salata de legume. Taiem castravetii in felii si tocam varza. Curatam ceapa si o taiem. Punem castravetii, varza si ceapa intr-un castron. Adauam otet, ulei, sos tartar si amestec de condimente. Amestecam bine.

Servim friptura de porc cu salata de legume. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate