Dacă vrei să-ți surprinzi soțul și copiii cu un desert deosebit, încearcă rețeta de mai jos. Vei obține o prăjitură delicioasă cu blat de cacao, cremă de vanilie și ganache de ciocolată.
Ingrediente pentru blat:
- 4 ouă, 1 pahar zahăr
- 1 linguriță apă caldă
- 1.5 căni făină de grâu, 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic praf de copt, 3 linguri cacao
Ingrediente pentru sirop:
- 1 ceașcă de lapte
Ingrediente pentru cremă:
- 2 căni fulgi de nucă de cocos
- 50 gr unt topit, 2 plicuri frișcă
- 2 căni de lapte rece
Ingrediente pentru ganache de ciocolată:
- 200 ml smântână dulce pentru frișcă
- 100 gr ciocolată neagră
În plus:
- Migdale tocate
Mod de preparare:
Pune ouăle și zahărul într-un bol și amestecă cu mixerul timp de 5 minute, la viteză mare. Adaugă apă caldă și continuă să amesteci timp de 1-2 minute. Adaugă apoi făina cernută, praful de copt, cacaua și zahărul vanilat și amestecă totul cu un tel.Toarnă aluatul obținut într-o tavă unsă cu ulei și coace-l în cuptorul preîncălzit la 180 grade. Scoate apoi blatul din cuptor și lasă-l să se răcească până ajunge la temperatura camerei.
Pentru a pregăti crema amestecă laptele rece cu praful de frișcă folosind mixerul la viteză mare, până obții o frișcă fermă. Adaugă nuca de cocos și untul topit și amestecă din nou. Pune crema de cocos la frigider pentru 30 de minute.
După ce ai blatul s-a mai răcit, toarnă peste el o ceașcă de lapte, apoi adaugă crema rece și întinde-o uniform.Încălzește smântâna lichidă, dar nu o lăsa să fiarbă, apoi adaugă ciocolata ruptă în bucățele și amestecă până se topește complet. Lasă ganache-ul de ciocolată să ajungă la temperatura camerei, apoi toarnă-l peste prăjitură și întinde-l uniform.Pune prăjitura la frigider pentru cel puțin 2 ore, apoi taie-o în felii și decoreaz-o cu migdale tocate. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!