Astăzi îți recomand să încerci o rețetă simplă de fursecuri cu ou și lămâie. Conține doar câteva ingrediente și este ușor de preparat. Rețeta este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos.
Ingrediente:
- 2 ouă, 1 linguriță zahăr pudră
- 1 ceașcă ulei de floarea soarelui
- 2 căni făină de grâu, 1 plic praf de copt
- Coaja rasă de la 2 lămâi
- 1/2 linguriță turmeric (opțional)
În plus:
- Zahăr pudră
Mod de preparare:
Pune ouăle și zahărul pudră într-un castron și amestecă bine cu un tel se deschid la culoare. Adaugă uleiul de floarea soarelui și coaja rasă de lămâie și continuă să amesteci. Adaugă făina de grâu cernută cu praful de copt și turmericul și frământă aluatul. Ia bucăți de aluat de mărimea unei nuci, dă-le prin zahăr pudră și pune-le pe o tavă mare tapetată cu hârtie de copt.Coace fursecurile la o temperatură de 180 de grade timp de aproximativ 15 minute.Durata de coacere poate varia de la un cuptor la altul, așa că ar fi bine să verifici fursecurile din când în când. După ce fursecurile s-au copt, scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească.
Le poți servi alături de o ceașcă de cafea sau de ceai. Sunt absolut delicioase și ușor de preparat. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!
Dacă ți-a plăcut această rețetă, îți recomand să o împărtășești și cu prietenele tale care iubesc să gătească. Sunt sigură că vor dori și ele să încerce aceste fursecuri gustoase și aromate, cu coajă de lămâie și ou.