Ingrediente:
- 500 g biscuiți
- 1 l lapte
- 1 lingură zahăr
- 100 g nucă de cocos
- 200 g unt
- 2 gălbenușuri de ou
- 3 linguri făină
- 3 linguri praf de copt
- 10 g vanilie
Mod de preparare:
1. Mai întâi pregătim crema. Dintr-un litru de lapte, turnăm 300 ml într-un vas, restul îl punem într-o oală la foc mic.
2. Separat, amestecăm într-un vas făina, zahărul, vanilia, praful de copt, cele 2 gălbenușuri și 300 ml de lapte. Se amestecă bine, până la omogenizare…
3. Compoziția obținută se adaugă treptat în laptele fiert.
4. Se fierbe până la omogenizare, apoi se răcește la temperatura camerei.
5. Într-un bol separat, batem 200 de grame de unt cu ajutorul unui mixer.
6. Adăugați crema răcită în untul pregătit anterior.
7. Acoperiți o tavă cu hârtie de copt. Apoi, adăugați uniform un strat de biscuiți…
8. Repetați procedura până când folosiți toată crema și toți biscuiții.
9. Ultimul strat se tapetează bine cu cremă și se decorează cu fulgi de cocos.
10. Se pune la rece pentru câteva ore. Poftă bună!