Shopping Cart

Telefon: 0746 993 371

8 Utilizări ale cepei. Sigur nu știai de numărul 7

Iată câteva dintre modalitățile în care poți folosi ceapa:

1. Contra stărilor de vomă

Ia o ceapă mare, apoi, cu ajutorul unui prosop, pune presiune asupra cepei astfel încât să scoți sucul din ea. În continuare, prepară un ceai de mentă. În primul rând, ia două lingurițe cu suc de ceapă, așteaptă cinci minute și apoi fă același lucru cu ceaiul de mentă. Dacă repeți această procedură, simptomele vor dispărea garantat.

2. Remediu pentru febră

Tot ce trebuie să faci este să tai ceapa și apoi să freci baza piciorului cu ulei de cocos. După ce ai aplicat uleiul de cocos, pune câte o felie subțire de ceapă în dreptul arcului fiecărui picior. La final, învelește picioarele și acoperă-le cu șosete. Pentru ca acest remediu să aibă rezultate trebuie să îl lași să acționeze peste noapte.

3. Tratament pentru tuse

Curăță ceapa și apoi tai-o în jumătate. Adaugă o linguriță de zahăr brun peste fiecare bucată de ceapă și lasă-le așa timp de o oră. Dacă folosești acest remediu de două ori pe zi, nu ar trebui să mai ai de a face cu această problemă enervantă.

4. Congestia toracică

Dacă te confrunți cu această problemă, taie o ceapă și combin-o cu ulei de nucă de cocos, pentru a crea o pastă. Apoi, pune această pastă pe piept și acoperă pieptul cu un prosop. Acest remediu va ajuta la atenuarea congestiei toracice.

5. Colici

Dacă ai un copil, uite cum te poate ajuta ceapa. Ia o ceapă galbenă și pune-o la fiert. Apoi, lasă remediul să se răcească. După ce ceaiul de ceapă s-a răcit, dă-i copilului tău o linguriță la fiecare oră, până când observi că simptomele s-au ameliorat.

6. Infecții ale urechii

Cepele au, de asemenea, puterea de a ajuta la combaterea infecțiilor la nivelul urechii. Tot ce trebuie să faci este să toci o ceapă și să o pui într-o șosetă, bine închisă. Apoi, pune șoseta peste zona afectată și acoperă urechea cu o pălărie sau o căciulă. Acest procedeu ar trebui să elimine durerile.

7. Tratează tăieturile

Ceapa poate fi de folos și atunci când avem de a face cu tăieturi sau răni ușoare. Pielea acestei legume funcționează ca un agent antiseptic și poate opri imediat sângerarea.

8. Împrospătarea aerului

Chiar dacă aceasta nu este o problemă medicală, poți folosi ceapa pentru a purifica aerul de bacterii și viruși. Pune câteva bucăți de ceapă în jurul casei și aerul va fi împrospătat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Transport gratuit

La comenzile peste 200 lei

Retur in 14 zile

fără explicații și timp pierdut

Livrare rapidă

oriunde in 24 - 48 de ore

Produse de calitate

pentru o experiența excelentă