Aceasta reteta pentru prăjitura cu mere a bunicii te va transporta înapoi în copilărie, când în casă se răspândeau mirosuri de prăjituri proaspăt coapte.
Combinația clasică de aluat fraged și mere suculente cu un strop de scorțișoară este ideală pentru orice ocazie – fie pentru reuniuni de familie, fie ca desert dulce după prânzul de duminică.
Prăjitura este ușor de preparat și, datorită umpluturii parfumate de mere, va încânta toți iubitorii de dulciuri de casă. Pregătește acest comori tradițională, care va deveni cu siguranță desertul preferat al întregii familii!
Ce vom folosi pentru umplutura de mere:
- 1 kg de mere
- 3 linguri de zahăr
- 1 linguriță de scorțișoară
- 5 linguri de griș
Cum procedăm pentru prepararea umpluturii de mere:
Într-o cratiță mare pe foc, puneți merele date pe răzătoare, adăugați zahărul și scorțișoara – amestecați și lăsați-le la fiert la foc mic. Când merele vor lăsa suc, adăugați grișul – amestecați bine și lăsați umplutura să se răcească.
Ingrediente pentru aluat:
- 3 ouă
- 1 pahar de zahăr
- 1 pahar de lapte
- 1 pahar de ulei
- 2 pahare de făină
- 1 praf de copt
Altele:
- unt – pentru uns forma
- făină – pentru presărat forma
Pentru decor și pudrat:
- zahăr pudră
Pentru măsurători, un pahar are 200 ml.
Pregatirea aluatului:
Într-un bol mare, spargeți ouăle și adăugați zahărul. Bateți-le până când amestecul devine spumos.
Apoi, turnați paharul de lapte, bateți puțin și adăugați paharul de ulei. Adăugați apoi făina și praful de copt – continuați să bateți până obțineți un aluat fin.
Pregătiți o formă de copt de dimensiuni 33 x 19 cm unsă cu unt și presărată cu făină. Împărțiți aluatul obținut în două părți egale.
Turnați prima parte a aluatului în tava pregătită, neteziți ușor și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 10 minute la 180 °C.
După 10 minute, scoateți tava din cuptor și întindeți umplutura de mere peste aluat, netezind-o bine, apoi acoperiți cu a doua parte a aluatului pregătit.
Coaceți încă 35 de minute la 180 °C până devine aurie.
După coacere, presărați prăjitura cu zahăr pudră cernut și serviți cu dragoste și un gust minunat.
Pofta buna!