Iubesc macroul gatit in toate formele și nu puteam ignora această rețetă care poate parea putin neobisnuita. Mi-a plăcut imediat combinația de produse! Dacă vă place macroul la fel de mult ca mie, nu ezitați să gătiți aceasta reteta și să îl încercați!
Ingrediente necesare:
- Macrou – 2 buc.
- Ardei gras rosu – 1-2 buc
- Ceapa rosie – jumatate
- Ardei iute – jumătate (ajustați gustul picant după gust)
- Usturoi – 4-5 catei
- Coaja de lamaie – 1 lingurita
- Ghimbir uscat – 2 lingurițe
- Ketchup – 3 linguri
- Ulei – 20 ml
- Apă – 400 ml
- zahăr – 1,5 linguri
- Sare – 1,5 linguriță
- Amidon – 2 lingurițe
Mod de preparare:
Spălați bine macroul, curățați-l pe interior și tăiați-l în porții felii mici.
Prăjiți peștele pe ambele părți până devine ușor auriu, apoi scoateți-l din tigaie și lăsați-l deoparte.
Nu este necesar să prăjim până este gata, de îndată ce bucățile devin aurii, le scoatem din tigaie.
Puneți ardeiul gras, ceapa roșie, ardeiul iute, usturoiul, coaja de lămâie, ghimbirul uscat și ketchup-ul de roșii în vasul blenderului. Se toarnă ulei, puțină apă și se pisează totul până la omogenizare completă.
În loc de ketchup, puteți folosi pastă de roșii diluată sau roșii în suc propriu.
Turnați sosul în tigaie, dați focul la mic spre mediu și gătiți până se îngroașă, amestecând continuu.
De îndată ce sosul se îngroașă, turnați apă fierbinte, adăugați zahăr, sare, amestecați și aduceți la fiert.
Apoi, adăugați treptat amidonul diluat în apă, amestecați bine, adaugati macroul prăjit si fierbeți timp de 6-7 minute.
Pofta buna!