Rosiile cherry sunt gustoase chiar si murate. Pentru ca in fiecare an culeg o multime de rosii din gradina, imi pun mereu cateva borcane cu rosii la murat pentru iarna. Folosesc o reteta simpla. Iti recomand sa o incerci si tu.
Ingrediente:
- 1 kg rosii cherry, 4 catei de usturoi
- 1 ceapa, 2 linguri zahar
- 2 linguri sare, 1 lingura otet
- 3 frunze de dafin
- Boabe de piper
Mod de preparare:
Spalam rosiile cherry si le lasam sa se usuce. De asemenea, le putem usca noi cu prosoape de hartie. Punem rosiile in borcan. Printre ele punem felii de ceapa si catei de usturoi. Turnam apa clocotita in borcanul cu rosii. Acoperim borcanul cu un capac si-l lasam deoparte pentru 5 minute.
Scurgem apoi apa din borcan intr-o cratita. Adaugam sare, zahar, boabe de piper si frunze de dafin. Fierbem marinada timp de 5 minute, apoi o turnam in borcanul cu rosii.
Adaugam in borcan si 1 lingura de otet. Acoperim borcanul cu un capac si-l lasam deoparte, din nou, pentru 1-2 minute. Turnam din nou marinada din borcan intr-o cratita si o punem iarasi la fiert. Dupa ce fierbe, o turnam inapoi in borcan.
Inchidem borcanul cu un capac, il intoarcem cu gura in jos si-l acoperim cu o patura calduroasa sau un prosop gros. Lasam borcanul sa se raceasca lent, peste noapte. A doua zi, dupa ce se raceste complet, il punem la frigider.
Cand ni se face pofta de rosii cherry murate, desfacem borcanul si scoatem cateva rosii din el. Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!