Daca iubesti rosiile la fel de mult ca mine, iti recomand cu drag sa incerci aceasta reteta. Rosiile murate cu ceapa si ulei la borcan sunt absolut delicioase.
Ingrediente:
- Rosii mici, tari
- 2-3 felii de ceapa, 4 linguri ulei de floarea soarelui
- 2 frunze de dafin, 5 boabe de piper negru
- 2 boabe de ienibahar, 1 cuisor
Ingrediente pentru marinada:
- 2 linguri sare grunjoasa
- 100 ml otet 9%
- 4 linguri zahar
- 1.5 litri apa
Mod de preparare:
Mai intai pregatim marinada. Punem apa la fiert intr-o cratita. Adaugam sarea si zaharul in apa clocotita si amestecam bine. Adaugam apoi otetul si luam vasul de pe aragaz. Lasam marinada sa se raceasca.
Punem pe fundul borcanelor sterilizate foi de dafin, boabe de piper negru, cuisoare si boabe de ienibahar. Adaugam ulei. Spalam rosiile si le punem in borcanele cu condimente si ulei de floarea soarelui. Printre rosii, punem si cate un strat de ceapa.
In borcanele cu rosii adaugam si marinada feirbinte. Umplem borcanele cu aceasta marinada. Punem apoi borcanele cu rosii intr-o oala pentru a le steriliza. Turnam apa cat sa ajunga pana la „umarul” borcanelor.
Punem oala pe aragaz si asteptam sa fiarba apa. Dupa ce incepe sa fiarba, mai lasam oala pe aragaz inca 12 minute. Oprim apoi aragazul, scoatem borcanele cu rosii din oala si le inchidem ermetic cu capace.
Invelim borcanele fierbinti intr-o patura sau un prosop gros si le lasam sa se raceasca pana a doua zi. Dupa ce s-au racit complet, le depozitam intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara. Pofta buna si spor la gatit!