Am primit această rețetă de plăcintă cu cartofi de la sora mea, în urmă cu două luni. Am încercat-o imediat și am fost foarte mulțumită de ceea ce a ieșit. Astăzi am decis să împărtășesc rețeta cu voi.
Ingrediente necesare:
- 3 cartofi mari, 1 ou
- 1 lingură făină de porumb, 1 linguriță piper negru măcinat
- 1 linguriță sare, 100 gr brânză Cheddar rasă
- 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Curățăm cartofii, îi dăm pe răzătoare, stoarcem sucul din ei, apoi îi punem într-un bol. Adăugăm un ou, sare, piper negru măcinat și făină de porumb și amestecăm.
Punem 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui într-o tigaie, iar când se încinge adăugăm jumătate din aluatul de cartofi. Presărăm deasupra brânza Cheddar rasă și acoperim cu aluatul de cartofi care ne-a mai rămas.
Prăjim plăcinta cu cartofi la foc mediu, iar când s-a rumenit bine o întoarcem pe partea cealaltă folosindu-ne de o farfurie sau un capac plat. Lăsăm plăcinta să se prăjească bine pe ambele părți, dar suntem atenți să nu se ardă.
O scoatem apoi din tigaie, o punem pe un platou și o feliem. Această plăcintă cu cartofi se servește fierbinte. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!
Dacă ai încercat această rețetă și ai fost încântată de rezultat, îți recomand să o împărtășești și cu celelalte prietene ale tale. Sigur se vor bucura și ele să încerce plăcinta cu cartofi. Rețeta nu este deloc complicată și poate fi preparată chiar și de cei care nu se pricep la bucătărie.