Cand auzi ”chifteluțe” cu siguranta te gandesti la cele din carne de pui sau de porc insa trebuie sa stii ca exista si o varianta de chiftelute de post foarte gustoase si mai ales sanatoase. Se prepara rapid si cu siguranta ai macar o parte din ingrediente deja in bucatarie.
Chiar daca sunt de post, aceste chiftele sunt foarte sanatoase dar si potrivite pentru un regim alimentar mai sanatos, pentru slabit. Eu le pregatesc foarte des si in afara postului iar familia mea este foarte incantata de ele. Sper sa fiti si voi la fel!
Ingrediente chiftelute:
- 2 – 3 felii de paine alba (sa fie de 2 – 3 zile, nu proaspata)
- 2 cani de fasole alba boabe. 2 cepe
- 1 cana de orez, 1 cana de ulei, 6 catei de usturoi
- 1 pastarnac, 1 morcov, frunze de dafin (pentru aroma), marar si patrunjel (uscat sau proaspat)
- 50 gr faina, sare
Preparare chiftelute:
Se fierbe fasolea iar dupa ce arunci prima apa de la fierbere trebuie sa adaugi legumele tocate (ceapa, pastarnacul, morcovul), sarea si frunza de dafin.
Cand fasolea este bine fiarta, se scurge apa intr-un bol (nu se arunca), scoateti foaia de dafin si adaugati painea
Painea trebuie inmuiata in zeama de fasole sau apa – se pune usturoiul (pisat) si verdeata (mararul si patrunjelul)
Toate ingredientele se amesteca si se dau prin masina de tocat carne (sau blender)
Se formeaza chiftelutele si se dau prin faina – se prajesc in ulei dar pot fi coapte si la cuptor
Orezul se fierbe in zeama de la fasole – ar trebui sa va ramana macar 3 cani de zeama – daca nu, completati cu apa
Chiftelutele se servesc alaturi de orez! Pofta buna!