
Cand auzi ”chifteluțe” cu siguranta te gandesti la cele din carne de pui sau de porc insa trebuie sa stii ca exista si o varianta de chiftelute de post foarte gustoase si mai ales sanatoase. Se prepara rapid si cu siguranta ai macar o parte din ingrediente deja in bucatarie.
Ingrediente chiftelute:
- 2 – 3 felii de paine alba (sa fie de 2 – 3 zile, nu proaspata)
- 2 cani de fasole alba boabe. 2 cepe
- 1 cana de orez, 1 cana de ulei, 6 catei de usturoi
- 1 pastarnac, 1 morcov, frunze de dafin (pentru aroma), marar si patrunjel (uscat sau proaspat)
- 50 gr faina, sare
Preparare chiftelute:
- Se fierbe fasolea iar dupa ce arunci prima apa de la fierbere trebuie sa adaugi legumele tocate (ceapa, pastarnacul, morcovul), sarea si frunza de dafin.
- Cand fasolea este bine fiarta, se scurge apa intr-un bol (nu se arunca), scoateti foaia de dafin si adaugati painea
- Painea trebuie inmuiata in zeama de fasole sau apa – se pune usturoiul (pisat) si verdeata (mararul si patrunjelul)
- Toate ingredientele se amesteca si se dau prin masina de tocat carne (sau blender)
- Se formeaza chiftelutele si se dau prin faina – se prajesc in ulei dar pot fi coapte si la cuptor
- Orezul se fierbe in zeama de la fasole – ar trebui sa va ramana macar 3 cani de zeama – daca nu, completati cu apa
Chiftelutele se servesc alaturi de orez! Pofta buna!