Prăjitura cu vișine și griș este foarte ușor de pregătit. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru a face acest desert delicios. Nu trebuie să stai prea mult timp în bucătărie, pentru că prăjitura este gata în câteva minute.
Ingrediente:
- 5 ouă, 120 gr zahăr
- 200 ml iaurt, 200 gr făină de grâu
- 1/2 plic praf de copt, 100 ml ulei
- 500 gr vișine fără sâmburi, 150 gr griș
- Zahăr pudră
Mod de preparare:
Batem albușurile până obținem o spumă tare. Adăugăm zahărul în gălbenușuri de ou și amestecăm bine până se dizolvă tot zahărul. Adăugăm uleiul și iaurtul și amestecăm doar cât să combinăm ingredientele.
Adăugăm făina amestecată cu praful de copt și grișul și amestecăm cu un tel sau o lingură de lemn. La final, adăugăm spuma de albușuri și amestecăm pentru a se combina cu celelalte ingrediente.Turnăm aluatul obținut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei și presărată cu făină. Eu am folosit o tavă dreptunghiulară cu dimensiuni de 21 x 36 cm.
Aranjăm vișinele spălate, fără sâmburi pe aluat și le apăsăm ușor. Dacă folosim vișine din compot trebuie să le lăsăm bine la scurs înainte de a le pune peste aluat.Punem prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 40 de minute. Putem face testul cu scobitoarea pentru a verifica dacă prăjitura s-a copt. Introducem o scobitoare în mijlocul aluatului și o scoatem afară.
Dacă pe scobitoare rămân urme de aluat, înseamnă că prăjitura mai trebuie lăsată în cuptor. În schimb dacă scobitoarea iese curată, înseamnă că prăjitura este coaptă.
După ce prăjitura s-a copt, o lăsăm să se răcească.Înainte de a tăia prăjitura putem presăra zahăr pudră deasupra.
Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!