Rețeta Mariei de CIORBIȚĂ CU PERIȘOARE. Fix așa cum se facea în Transilvania.
Ingrediente pentru perisoare:
- 500 g carne tocata, pui sau amestec de vita cu porc
- 1 cesca orez
- 2 oua
- patrunjel taiat marunt
- sare, piper
pentru ciorba
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2 ardei, unul rosu si unul verde
- 5 rosii
- 2 cartofi
- 1 l bors
- leustean
Preparare:
- Curatam, spalam si tocam morcovul, ceapa, ardeii, rosiile si cartofii. Punem legumele la fiert intr-o oala de 6 l(23 cm), pe care punem cam 3 l de apa.
- Cat fierb legumele, facem perisoarele. Amestecam bine carnea tocata cu 2 oua, orezul curatat si spalat, patrunjelul taiat marunt, sare si piper.
- Dupa ce au fiert legumele adaugam borsul si lasam sa dea in cateva clocote. Luam cu lingura din compozitia de carne si facem perisoare, sub forma de bilute.
- Punem perisoarele in oala cu legume si bors. Lasam sa fiarba la foc moderat cca. 40-60 de minute, in functie de carnea folosita.
- Cand sunt gata fierte oprim focul si adaugam leusteanul tocat.
Pofta buna!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă