publicitate

Aflați rețeta de sos cu carne porc cu cartofi. Combinația perfectă de gust, o mâncare consistentă, nu foarte grasă, se va potrivi atât pentru prânz, cât și pentru o masă festivă. Încearcă și tu!

Scop: Cina festivă

Principalul ingredient: Carne / Legume / Carne de porc / Cartofi

publicitate

Categoria: Sosuri / Mâncăruri fierbinți

Ingrediente

 • Carne de porc – 300 g
 • Cartofi – 500 g
 • Ceapă – 1 unitate
 • Morcov – 1 unitate
 • Usturoi – 2 căței
 • Verdeață – Pentru gust
 • Sare – Pentru gust
 • Piper – Pentru gust

Porții: 3-5

Descrierea preparării:

Sos cu carne de porc și cartofi ca acasă iese ceva între supă de cartofi înăbușiți, dar mie îmi place această mâncare pentru aroma sa, o masă simplă și consistentă.  Încercați și voi, poate vă va plăcea!

Cum se prepară?

 1. Tăiați carnea în bucăți mici și puneți-o într-o cratiță sau mai bine într-un cazan. Adăugăm puțin ulei și îl punem pe foc.
 2. În timp ce carnea se va rumeni, aveți timp să spălați, să curățați și să tăiați mărunt usturoiul, ceapa și morcovii. Adăugați-le la carne.
 3. Cartofii, de asemenea, îi spălați, curățați și tăiați în cercuri, lobuli sau paie – cum vă place. Când ceapa și morcovii din cazan sunt prăjiți, puteți adăuga cartofii și amestecați.
 4. Amestecați bine conținutul cazanului și umpleți cu apă curată până să acopere cartofii.
 5. Sărați, pipărați, adăugați verdeață și condimente, dacă doriți.
 6. Amestecați până când cartofii sunt gata și serviți împreună cu bulion. Asta e tot, o rețetă simplă pentru un sos cu carne de porc și cartofi care mereu avea admiratorii săi, așa că poate ar trebui să-l încerci!

Stiu că exista foarte multe critici la adresa cărnii de porc. Totusi, lucrurile nu sunt chiar atat de rele. Conform CSID:

Carnea de porc în stare naturală este săracă în clorură de sodiu şi are un conţinut bogat de proteine. Aceasta reprezintă, de asemenea, o sursă bună de vitamine şi minerale, necesare unui organism sănătos: fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc, precum şi o serie de vitamine din grupa B, cum ar fi vitamina B6, B12, acid nicotinic, tiamina, riboflavina, susţine Petra Pojală, nutriţionist şi dietetician Natur House (www.natur-house.ro).

Carnea de porc este o sursă minunată de proteine. O porţie de carne de 100 g oferă aproximativ jumătate din necesarul zilnic al unei persoane adulte.

Conţinutul de grăsimi al cărnii de porc depinde de partea din care provine (piept, cotlet etc.); carnea „cea mai slabă” are un conţinut de 6 g grăsime per 100 g de carne. Carnea de porc conţine mai multe grăsimi nesaturate decât grăsimi saturate. De asemenea, conţine Acidul Linoleic Conjugat, un bun aliat al organismului împotriva cancerului sau al bolilor cardiovasculare.

Carnea de porc este o sursă bună de fier pentru organism şi este recomandat a fi introdusă în dietă, cu măsură, în cazul anemiei feriprive (prin carenţa de fier). O porţie de 100 g de carne de porc oferă 15% din necesarul zilnic de fier.

publicitate