M-am gandit sa aduc putin din prospetimea verii si in camara… Astfel, am pus rosiile in bulion… sunt delicioase, iarna, cand le adaug in mancare… Dupa ce am fiert bulionul, am oprit putin pentru a pune rosiile. Iata cum am facut…
Se aleg rosii de marime medie, coapte bine si perfect sanatoase. Se spala si se cladesc in borcane, in asa fel incat sa ramana cat mai putin spatiu liber intre ele… Se toarna bulionul peste ele, cat sa le acopere..
Cine doreste, poate sa adauge in bulion sare, piper, cimbru, foi de dafin… Eu am preferat sa le las asa, pentru ca le pot folosi la orice mancare… Voi condimenta atunci cand desfac borcanul…
Borcanele se inchid ermetic, se pun intr-o tava mare de copt si se acopera cu un servet ud. Se toarna apa in tava, atat cat permit peretii tavii, si se dau la cuptor… Se tin pana scade toata apa din tava…
Se stinge focul si se lasa acolo sa se raceasca complet, apoi se depoziteaza in camara..
Sa le savurati cu pofta! Pofta mare!
Rețetă preluată cu acord expres, de la dna. Margareta Cismasiu