publicitate

Se prepară rapid și este cu adevărat delicios – Cel mai gustos pilaf pentru prânz sau cină – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 500 g orez
  • 700 ml apă
  • 400 g carne
  • 200 g ceapă
  • 180 g morcov
  • 4 căței de usturoi
  • 4 frunze de dafin
  • 1/2 linguriță ardei
  • 1 linguriță usturoi granulat
  • 1 linguriță turmeric
  • 1 linguriță chimion
  • sare, piper

Mod de preparare:

publicitate

1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem usturoiul și carnea, mărunt.

2. Într-o tigaie cu ulei încins adăugăm bucățile de carne și usturoiul. Gătim la foc mic.

3. Ceapa o tăiem rondele iar morcovul îl dăm prin răzătoarea mare. Le adăugăm în tigaie și gătim la foc mic până la omogenizare.

4. Adăugăm 150 ml de apă, frunzele de dafin, sarea, piperul și amestecăm bine. Acoperim cu un capac și gătim încă 10 minute.

5. Într-o oală turnăm 470 ml de apă. Adăugăm orezul și punem vasul la fiert, la foc mare. Când a început să fiarbă, acoperim cu un capac și fierbem la foc mic, încă 5 minute.

6. În amestecul de carne, adăugăm orezul pregătit anterior. Gătim la foc mic 10 minute.

Să aveți poftă! Poftă bună!

Încearcă și… Pilaf țărănesc cu orez și cârnați – Bun de te lingi pe degete

Ingrediente:

  • 320 g orez
  • 200 g ciuperci
  • 50 ml vin alb
  • 1 cățel de usturoi
  • cașcaval
  • 700 ml supă
  • 150 g cârnați
  • 20 ml ulei
  • pătrunjel

Mod de preparare:

1. Pentru început, tăiem carnații felii iar ciupercile cubulețe. Le adăugăm într-o tigaie încinsă cu ulei și prăjim la foc mic.

2. Separat, punem orezul la fiert. Când este aproape gata, strecurăm apa și adăugăm 700 ml de supă apoi amestecăm.

3. În amestecul de cârnați și ciuperci, adăugăm 1 cățel de usturoi, 50 ml de vin alb și cașcavalul dat prin răzătoare. Gătim la foc mic până la omogenizare.

4. După ce s-a evaporat tot vinul, adăugăm pătrunjelul tocat mărunt. Se servește alături de orezul pregătit anterior.

Poftă bună!

publicitate