Ingrediente:
- 250 g făină
- 120 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 2 linguri smântână
- 1 gălbenuș
- 2 linguri pudră de cacao
- 1/2 linguriță praf de copt
Ingrediente pentru umplutură:
- 1 kg brânză de vaci
- 200 g zahăr
- 400 ml frișcă
- 5 ouă
- 30 g amidon
- 60 g nucă de cocos
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm pudra de cacao, zahărul pudră, praful de copt, untul moale (tăiat cubulețe) și amestecăm bine. Amestecăm până când obținem un aluat fărâmicios.
2. Batem gălbenușul, adăugăm smântâna și amestecăm bine bine, până la omogenizare… Turnăm amestecul obținut în bolul cu aluat și amestecăm din nou…
3. Împărțim aluatul în 2 cantități egale și dăm la frigider.
4. Într-un bol separat, amestecăm brânza de vaci cu frișca. Adăugăm amidonul, ouăle, nuca de cocos și amestecăm bine, cu ajutorul unei linguri…
5. Dăm o porție de aluat prin răzătoare, pe partea cu ochi mare. Aranjăm apoi aluatul ras în tava de copt. Apăsăm ușor…
6. Adăugăm umplutura cu brânză și acoperim cu aluatul rămas.
7. Coacem la temperatura de 160 de grade Celsius, aprox. 60 minute. La final, scoatem din cuptor și lăsăm deoparte, pentru a se răci suficient…
Să o savurați cu drag! Poftă bună!