Prajitura cu cacao
publicitate

Prăjitura cu ciocolată și vanilie este foarte gustoasă, deci sigur nu te vei sătura cu o singură felie. Are un blat moale și o cremă minunată ce se topește în gură. Rețeta este prezentată în rândurile următoare.

Ingrediente pentru blat:

  • 4 ouă, 1 pahar zahăr
  • 1 pahar lapte, 1 ceașcă ulei
  • 1 plic praf de copt, 1 plic zahăr vanilat
  • 2 linguri cacao pudră, 2 linguri amidon
  • 1.5 pahare făină

Ingrediente pentru cremă:

publicitate
  • 1 litru lapte, 1 gălbenuș de ou
  • 4 linguri făină
  • 3 linguri amidon
  • 1 plic zahăr vanilat, 1 pahar zahăr
  • 200 gr cremă de brânză

În plus:

  • 100 gr ciocolată neagră
  • 100 gr ciocolată cu lapte

Mod de preparare:

Pentru a cântări ingredientele, am folosit un pahar de 250 ml și o ceașcă de 125 ml.

Punem pe fundul unei tăvi o foaie de copt, iar marginile le ungem cu unt. Pentru a pregăti aluatul, batem ouăle cu zahărul cu mixerul, la viteză mare, până capătă o consistență cremoasă. Adăugăm ulei și lapte și mai amestecăm câteva minute.

Cernem făina cu praful de copt și o adăugăm în amestecul de ouă, împreună cu cacaua, amidonul și zahărul vanilat. Amestecăm totul cu un tel sau cu o spatulă până obținem un aluat fluid.Prajitura cu cacao si cremaTurnăm aluatul în tava pregătită anterior. Lovim tava de câteva ori de blat pentru a ne asigura că dispar bulele de aer din aluat. Băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade și coacem blatul timp de aproximativ 20 de minute.

Pentru a pregăti crema, punem laptele, făina și amidonul într-o cratiță și amestecăm. Adăugăm gălbenușul de ou și zahărul granulat și continuăm să amestecăm cu un tel.

După ce budinca s-a îngroșat, oprim aragazul , adăugăm zahărul vanilat și amestecăm în continuare. O lăsăm apoi să se răcească, dar mai amestecăm din când în când pentru a nu prinde crustă.

După ce budinca s-a răcit, adăugăm crema de brânză și amestecăm cu mixerul până capătă o consistență netedă.Prajitura cacao si cremaÎntindem crema peste blatul rece și punem prăjitura la frigider. O lăsăm acolo peste noapte, iar a doua zi dăm cele două tipuri de ciocolată pe răzătoare și ornăm prăjitura. Prajitura cacaoScoatem prăjitura din tavă, o tăiem în felii și o servim împreună cu cei dragi. Poftă bună și spor la gătit!

publicitate