Rulada cu portocală și cocos este unul dintre deserturile mele preferate. Această ruladă delicioasă te va surprinde cu gustul său deosebit. Lista cu ingrediente și modul de preparare sunt prezentate în rândurile de mai jos.
Ingrediente:
- 1 litru lapte, 1 cană zahăr
- 1.5 cani de făină
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 50 gr unt
Ingrediente pentru sosul de portocale:
- 3 pahare suc de portocale
- 2 linguri făină
- 1 lingură amidon
- 1/2 linguriță zahăr
În plus:
- 2 căni nucă de cocos
Mod de preparare:
Mai întâi unge cu puțin unt o tavă de copt și presară nucă de cocos.
Toarnă apoi laptele într-o oală și pune-l la fiert, pe aragaz. Adaugă făina și amestecă continuu pentru a nu se forma cocoloale. Oprește focul, adaugă untul și cele două tipuri de zahăr și amestecă din nou. Pune aluatul obținut în tava cu cocos, apoi dă-l la frigider.
Pentru a pregăti sosul de portocale, pune sucul într-o cratiță, adaugă amidonul, făina și zahărul și amestecă până dispar cocoloașele. Lasă sosul pe foc până dă în clocot.
Scoate tava din frigider și toarnă sosul de portocale peste aluat. Pune din nou tava la frigider și las-o acolo timp de 40 de minute.
Taie aluatul în 16 părți egale și rulează apoi fiecare bucată pentru a obține mai multe rulade. Putem presăra deasupra coajă de portocală rasă. Acest desert este extrem de gustos și ușor de preparat. Sunt sigură că cei mici vor iubi acest desert și te vor ruga să-l prepari mai des. Încearcă-l și bucură-te de rezultat. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!