Conopidă la cuptor, rețetă genială – Uneori am impresia că este mai gustoasă decât orice carne – Pentru a găti și voi conopida la cuptor după această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 1.5 kg conopidă
- 1 linguriță sare
- 2-3 l apă
- 200 g ciuperci
- 2 linguri ulei
- 4 linguri pesmeți
- 750 ml lapte
- 60 g făină
- 70 g unt
- 1 linguriță muștar
- cașcaval
- sare, piper, nucșoară
Mod de preparare:
1. Pentru început, tăiem conopida bucățele mici.
Într-un vas, adăugăm apă, sare și punem la fiert la foc mic.
2. Când apa a început să fiarbă, adăugăm bucățelele de conopidă și fierbem timp de 4 minute.
3. Scoatem conopida din apă și o așezăm într-un bol. Cașcavalul îl dăm prin răzătoare iar ciupercil le tăiem bucățele. Într-o tigaie cu ulei încins, adăugăm ciupercile și gătim câteva minute la foc mic.
Condimentăm cu sare și piper.
4. Într-o tavă de copt, adăugăm un strat de ciuperci prăjite. Pe deasupra, adăugăm bucățelele de conopidă. Pentru sos, amestecăm untul topit cu lapte, făină, nucșoară, muștar, sare și piper.
Amestecăm bine, la foc mic, până obținem un sos fin, omogen și dens.
5. Turnăm sosul obținut peste stratul de conopidă. La final, decorăm cu pesmeți și cașcaval. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 15-20 de minute.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Încearcă și… Salată simplă și gustoasă de conopidă
Foarte sănătoasă și sățioasă, foarte bună pentru cei care țin dietă – Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
- 1 kg conopidă
- 1 morcov mare
- 4 linguri oțet
- câțiva căței de usturoi
- 1 ardei gras
- pătrunjel
- un pic de ulei
- alte condimente, la alegere
Cum se prepară?
- Spălați bine conopida și tăiați-o mărunt.
- Fierbeți conopida timp de 15-20 minute, până când devine ușor moale. Așteptați apoi să se răcească suficient.
- Curățați și dați prin răzătoare morcovul.
- Tăiați ardeiul gras fâșii și tocați mărunt pătrunjelul.
- Puneți laolaltă toate ingredientele și adăugați usturoiul, oțetul, uleiul și alte condimente, după gust.
- Amestecați bine și lăsați salata la frigider peste noapte.
Poftă bună!