Am pregătit aceasta pasta din dovlecel și, după cum s-a dovedit, nu a fost o alegere gresita. Adjika sau pasta de dovlecei cu ardei s-a dovedit a fi atât de gustoasă încât acum este un must-have pentru iarna în familia noastră.
Pasta de dovlecei parfumati, moderat de picanta este un sos excelent pentru orice fel de mâncare și se prepară simplu și rapid! Vă recomand sa incercati si sa testati aceasta reteta deosebita!
Ingrediente necesare:
- dovlecel – 2 kg
- roșii – 1 kg
- ardei dulce – 200 gr
- morcovi – 200 gr
- usturoi – 100 gr (curățat)
- pasta de tomate – 150 gr
- ulei de floarea soarelui – 120 gr
- zahăr – 100 gr
- sare – 2 linguri
- oțet 9% – 80 gr
- ardei iute – 2 bucati sau după gust
Mod de preparare:
Dovleceii se curăță și se taie în bucăți mici pentru a-i da prin mașina de tocat carne sau prin blender.
Tăiați morcovii, ardeiul dulce și roșiile în bucăți mici în același mod.
Dati toate legumele pe o mașină de tocat carne (dovlecel, morcovi, ardei dulce și roșii).
Transferați legumele macinate într-un ceaun sau o oală mare și gătiți din momentul fierberii timp de 25 de minute, amestecând din când în când.
După 25 de minute se adaugă 100 gr. zahăr, 2 linguri sare, 150 gr. pasta de rosii (bulion), 2 bucati de ardei iute zdrobit in blender, 120 gr. de ulei de floarea-soarelui și gătiți, amestecând din când în când, încă 10 minute.
Dupa 10 minute se adauga 100 gr. usturoi dat printr-o presa si 80 ml de oţet. Gatiti inca 5 minute.
Pasta de dovlecei este gata! Se toarnă în borcane fierbinți, sterilizate și se inchid bine capacele. Se rastoarna, se acopera cu prosoape sau cu patura si se lasa pana dimineata. O astfel de pasta poate fi depozitată perfect toată iarna în camara.
Poftă bună!