Caserola cu cartofi și carne tocată este super gustoasă și ușor de preparat. În scurt timp, reușești să pui pe masă o mâncare delicioasă dacă folosești rețeta de mai jos.
Ingrediente necesare:
- 500 grame carne de vită tocată
- 8-9 cartofi, 2-3 linguri ulei
- 2 cepe, 1-2 ardei iuți, 1 lingură pastă de roșii
- 2-3 căței de usturoi, 2 roșii
- Sare, piper negru măcinat, chilli pudră, și pătrunjel (după gust)
În plus:
- 2 roșii
- Brânză Cheddar rasă
Mod de preparare:
Mai întâi punem 2-3 linguri de ulei într-o tigaie și așteptăm să se încălzească. Între timp, curățăm ceapa, o tocăm mărunt și apoi o punem la prăjit. Tocăm ardeii iuți și îi adăugăm în tigaie împreună cu cățeii de usturoi zdrobiți.
Adăugăm carnea tocată și o lăsăm să se prăjească bine, apoi turnăm în tigaie pasta de roșii și amestecăm. Adăugăm roșiile tăiate cubulețe, sarea, piperul negru măcinat, chilli și amestecăm. Acoperim totul cu un capac și mai lăsăm tigaia pe foc până când se înmoaie roșiile. La final, adăugăm pătrunjelul, amestecăm și luăm vasul de pe aragaz. Curățăm cartofii, îi tăiem rondele și îi prăjim în ulei încins. Punem jumătate din cartofii prăjiți pe fundul unei tăvi de copt.Deasupra adăugăm umplutura de carne tocată și o întindem astfel încât să acoperim stratul de cartofi.Punem cartofii rămași deasupra și presărăm brânză Cheddar rasă.La final, adăugăm roșiile tăiate felii și băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade. După ce brânza s-a topit și a rumenit, scoatem tava din cuptor. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!