Am găsit rețeta de prăjitură cu nucă și vanilie într-o carte veche de rețete. Am încercat-o de curând și am fost foarte încântată de ceea mi-a ieșit. Gustul acestei prăjituri este absolut delicios.
Ingrediente:
- 1 foaie de napolitană
Ingrediente pentru stratul de biscuiți:
- 250 gr unt, 100 gr zahăr pudră
- 500 gr biscuiți măcinați
- 100 ml suc de portocale
Ingrediente pentru crema cu nuci:
- 250 gr nucă măcinată
- 150 gr zahăr pudră
- 100 ml lapte
- 50 gr ciocolată
Ingrediente pentru crema de budincă:
- 500 ml lapte, 100 gr zahăr
- 2 gălbenușuri, 2 plicuri budincă de vanilie
- 200 gr unt
Ingrediente pentru decor:
- 300 ml smântână dulce pentru frișcă
- Ciocolată rasă
Mod de preparare:
Pregătim mai întâi crema de budincă, pentru a avea timp să se răcească. Amestecăm praful de budincă cu gălbenușurile, zahărul și 100 ml de lapte. Punem restul de lapte la fiert, într-o cratiță. Când laptele fierbe, adăugăm amestecul de ingrediente pregătit anterior și gătim o budincă groasă, la foc mediu.
Punem budinca într-un castron, o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.
După ce crema s-a răcit, îndepărtăm folia și o amestecăm cu un mixer. Adăugăm untul tăiat în felii și amestecăm bine astfel încât să obținem o cremă fină.Pregătim apoi crema cu biscuiți. Punem într-un castron biscuiții măcinați, sucul de portocale, zahărul pudră și untul la temperatura camerei. Amestecăm bine pentru a combina ingredientele.
Într-un alt castron, amestecăm nuca măcinată cu zahărul pudră, laptele fierbinte și ciocolata topită. Amestecăm bine toate ingredientele.
Punem foaia de napolitană pe o tavă, cu partea mai fină orientată în jos. Adăugăm deasupra un strat de biscuiți și unul de nuci.
La final, acoperim prăjitura cu crema de vanilie și începem să pregătim frișca.
Batem smântâna dulce cu mixerul până obținem o frișcă fermă. Întindem frișca peste crema de vanilie și radem ciocolată deasupra.Punem prăjitura la frigider peste noapte, iar a doua zi o tăiem în felii și o servim. Poftă bună și spor la gătit!