Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Home Prăjituri

Checul „Zebra” – Un desert pufos și artistic, ce arată fenomenal. Vei impresiona toți musafirii!

Checul „Zebra” – Un desert pufos și artistic, ce arată fenomenal. Vei impresiona toți musafirii!

O rețetă cu care îi surprinzi pe cei dragi: un desert foarte delicios și ușor de făcut, Chec Zebră – Salvează rețeta ca să o găsești când vei avea nevoie!

Ingrediente:

  • 3 oua, 200 grame zahar
  • 220 grame smantana
  • 1 lingurita praf de copt, 220 grame faina
  • 40 grame unt, 2-3 linguri cacao
  • 1 lingurita zahar vanilinat

Cum se prepară?

Mixeaza ouale cu zaharul. Cand se formeaza o spuma alba, adauga smantana, mixeaza, apoi adauga faina cernuta, vanilia, praful de copt si untul topit.

Omogenizeaza. Imparte compozitia in doua.

Amesteca o parte din compozitie cu cacaua. Unge cu ulei partile laterale ale unei tavi si tapeteaza partea de jos cu hartie de copt.

Toarna 2-3 linguri de aluat alb in tava, apoi 2-3 linguri din aluatul cu cacao si tot asa pana la final.

Prăjitură cu piersici și suc Fanta. Se topește în gură.

Prăjitură cu piersici și suc Fanta. Se topește în gură.

Prajitura Miruna cu ciocolata

Prăjitura MIRUNA, cu ciocolată și blat pufos de pandișpan: o rețetă veche dar delicioasă

Chec cu cacao, umplut cu cireșe și glazură de ciocolată: trebuie neapărat să-l încerci!

Chec cu cacao, umplut cu cireșe și glazură de ciocolată: trebuie neapărat să-l încerci!

Chec rapid cu lapte și fructe de pădure, super pufos și foarte rapid

Chec rapid cu lapte și fructe de pădure, super pufos și foarte rapid

Familia mea adoră această prăjitură cu iaurt: este foarte pufoasă și moale

Familia mea adoră această prăjitură cu iaurt: este foarte pufoasă și moale

Cele mai pufoase clătite cu fructe, delicioase și moi, se vor mânca într-o clipă

Cele mai pufoase clătite cu fructe, delicioase și moi, se vor mânca într-o clipă

Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru 30-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Vezi și… Rețetă de nuci umplute cu ciocolată

Daca va este dor de gustul copilariei, incercati aceasta reteta… la fel de delicioasa ca altadata.

Ingrediente Pentru aluat:

  • 4 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g unt, cca. 800 g faina
  • un plic de amoniac
  • 2 lingurite esenta de vanilie, un praf de sare

Pentru crema:

  • 300 g unt 82% grasime
  • 150 g ciocolata 50% cacao, 8 linguri lapte
  • 8 linguri zahar pudra, 2 galbenusuri(optional)
  • 1/2 sticluta esenta rom, 5 linguri nuca macinata

Cum se prepară?

Cum se prepară aluatul? Mixam ouale cu praful de sare apoi adaugam zaharul mixand in continuare pana acesta se topeste.Adaugam untul moale , amoniacul stins in zeama de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine apoi punem faina treptat si framantam pana obtinem un aluat usor de modelat. Din aluat formam bile pe care le punem in forma bine incinsa si le coacem la foc mic 1-2 minute.

Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă

Cum se prepară crema?

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit si adaugam ciocolata rupta bucatele.Amestecam pana se topeste ciocolata ,dam craticioara deoparte si lasam la racit.

Mixam untul si adaugam zaharul pudra lingura cu lingura. Adaugam ciocolata topita, galbenusurile pe rand si mixam pana la omogenizare. Aromatizam cu esenta de rom dupa gust.

Cu ajutorul unei spatule incorporam nucile si dam crema la rece pana se intareste putin. Cu aceasta crema umplem “cojile nucilor” apoi le lipim doua cate doua.

Share219Pin49
  • Rețete de post
  • Rețete de prăjituri
  • Ciorbe și Supe
  • Sănătate și remedii
  • Sfaturi din bucătărie
  • Aperitive apetisante
  • Paste si Pizza
  • vezi toate rețetele

RECOMANDĂRI PENTRU TINE.

Placinte pufoase cu branza de vaci
Desert

Plăcinte pufoase și parfumate, umplute cu brânză de vaci

Salata de vinete cu fasole
Murături

Salată de vinete cu fasole: delicioasă ca aperitiv, salată sau chiar garnitură

Tort pufos Aripi de inger
Desert

Tort delicat „Aripi de înger”, cu banane: gustos, moale și pufos. Se termină instant!

Congelarea ciupercilor
Sfaturi

Cât timp poți păstra ciupercile în congelator ca să fie sănătoase?

Clatite pentru mic dejun
Rețete Delicioase

Mic dejun gustos, gata în doar 10 minute – clătite sățioase cu cașcaval

Dulceata de mere
Rețete Delicioase

Dulceață de mere: preparată în casă, 100% naturală și foarte aromată

Chec cu mere si stafide
Desert

Chec pufos cu mere și stafide – o rețetă ușoară și ieftină

Rulouri cu nutella
Desert

CovriNutella – rulouri pufoase cu umplutură cremoasă de ciocolată

Zacusca de viente cu usturoi
Murături

Zacuscă de vinete: în fiecare toamnă fac câte 30 de borcane. Foarte buna!

propolis
Sănătate

Propolisul denumit „Penicilina românească” – este un antibiotic natural folosit în medicină de mii de ani

Ne place de:

  • SuntGospodină ❤️ Rețete Gustoase

Despre gatitul.ro

  • Despre magazin
  • Întrebări frecvente
  • Calitatea produselor
  • Carduri cadou / vouchere

Legături Utile

  • Termeni și condiții
  • Livrare și retur
  • Politica de confidențialitate
  • A N P C
  • Privacy Policy
  • Termeni și condiții
  • Politica Cookie
  • Contact

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă

No Result
View All Result
  • Home
    • Home – Layout 1
    • Home – Layout 2
    • Home – Layout 3
    • Home – Layout 4
    • Home – Layout 5
  • More
    • About
    • Contact Us

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă