O adevărată capodoperă culinar – O bunătate de plăcintă cu mere – Pentru această rețetă delicioasă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru aluat:
- 200 g făină
- 125 g unt
- 3 ouă
- 125 g zahăr
- sare
- 1 plic zahăr vanilat
- 3 lingurițe praf de copt
- 3 linguri smântână
- 600 g mere
- 50 ml suc de lămâie
Ingrediente pentru umplutură:
- 200 ml smântână
- 75 zahăr tos
- 2 ouă
- 1 lingură zahăr pudră
Mod de preparare:
1. Într-un bol, amestecăm zahărul vanilat, untul și zahărul. Adăugăm ouăle și amestecăm bine.
2. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt. La final, adăugăm smântâna.
3. Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu unt. Adăugăm merele tăiate felii și coacem la temperatura de 175 de grade, timp de 12 minute.
4. Pentru umplutură, batem smântâna cu ajutorul unui mixer. Adăugăm ouăle, zahărul și mixăm bine.
5. După ce s-a copt, turnăm umplutura peste plăcintă și coacem la încă 50 de minute. La final, decorăm cu zahăr pudră. Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Încearcă și… Prăjitură cu mere și blat pufos
O rețetă de nota 10 – Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 10 ouă
- 400 g zahăr
- 320 g făină
- 2 kg mere
- 4 linguri amidon
- 4 lingurițe scorțișoară
- sare
- 10 ml suc de lămâie
- 2 lingurițe zahăr vanilat
- 60 g zahăr
- 100 g unt
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul și amestecăm foarte bine.
2. Într-un bol separat, amestecăm făina cernută cu sare, pe urmă o adăugăm trepat în compoziția de ouă. Amestecăm cu ajutorul unui mixer până obținem o masă fină și omogenă.
3. Cu ajutorul unui cuțit decojim merele și le curățăm de semințe. Le tăiem bucățele pe urmă le amestecăm cu zahăr, scorțișoară și amidon. La final, adăugăm sucul de lămâie și amestecăm foarte bine.
4. Pe o tavă de copt tapetată cu unt, turnăm uniform o treime din cantitatea de aluat.
Pe deasupra, adăugăm uniform o parte din merele pregătite anterior.
5. Adăugăm restul de aluat iar pe deasupra adăugăm merele rămase. Tapetăm suprafața merelor cu unt topit și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 45 de minute.
Să o savurați cu drag – Poftă bună!