Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 8-9 pulpe inferioare de pui
- 2 cartofi
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ţelină
- frunze de dafin, piper, verdeaţă uscată, sare
- 120 g paste mărunte
- 5-6 l de apă
Cum se prepară această rețetă?
- Înlăturăm pielea de pe carnea de pui.
- În apa clocotită adăugăm sare, pe urmă ceapa, morcovul, ţelina, frunzele de dafin, piperul boabe şi pulpele.
- Înlăturăm spuma formată la suprafață.
- Fierbem 20 minute, cu capac, la foc mic.
- Tăiem cartofii cubuleţe mici.
- Scoatem tot ce am fiert, şi strecurăm supa.
- Spălăm oala.
- Turnăm supa de pui înapoi în oală şi adăugăm cartofii.
- Aruncăm ţelina şi ceapa.
- Dezosăm carnea.
- Tăiem morcovul felii subţiri.
- Când fierb cartofii, înlăturăm spuma şi adăugăm morcovul.
- Micşorăm focul şi adăugăm carnea şi verdeaţa uscată.
- Într-o tigaie uscată, prăjim pastele la foc mediu, până se rumenesc frumos.
- Dacă cartofii sunt aproape gata, adăugăm pastele. Amestecăm foarte bine.
- Decorăm cu verdeață.
Poftă bună!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă