publicitate

Stiti prajitura aceea de la Dr. Oetker, Musuroi de Cartita? O gasim in supermarketuri si este foarte uspr de facut insa, stim noi ce contin prafurile acelea? Asa ca, fa-ti un musuroi de cartita acasa, este foarte simplu iar crema obtinuta va fi una extrem de buna si aromata. Gasesti aici toate ingredientele si pasii ce trebuie sa ii urmezi.

Ingrediente pentru blat:

  • 3 oua, 150-200 gr zahar, 280 gr faina
  • 120 ml lapte, 120 ml de ulei de floarea soarelui
  • 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, 3 – 4 linguri de cacao

Ingrediente pentru pregatirea cremei:

  • 3 linguri de amidon, 1 lingura de faina, 500 ml de lapte
  • Esenta de vanilie, 1 lingura de unt, 80 gr ciocolata neagra
  • 80 gr zahar, 200 ml frisca lichida
publicitate

Pentru aceasta prajitura ai nevoie si de 4-5 banane medii

Mod de pregatire al blatului:

  1. Mixam ouale cu zaharul pana devin cremoase si se deschid la culoare – se adauga uleiu, zahaul vanilat, laptele si se amesteca
  2. Treptat, se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacoa – se amesteca pana devine omogen
  3. Pentru coacere ai nevoie de o tava rotunda detasabila – tapeteaz-o cu hartie de copt si se pune blatul la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 grade
  4. Blatul se lasa la racit – se scoate din tava si se taie un ”capac” – scobeste interiorul cu degetele – baza blatului scobit trebuie sa aiba cam 1,5 – 2 cm – blatul scos se marunteste si se pastreaza intr-un bol

Pregatirea cremei:

  1. Amesteca amidonul cu zaharul si faina – adauga treptat laptele si se pune la foc – se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase – se lasa sa se ingroase si se adauga esenta de vanilie si untul taiat cubulete
  2. Se amesteca bine sa se topeasca untul si sa se omogenizeze compozitia. Crema se lasa la racit si incepeti sa bateti frisca lichida
  3. Inainte de a bate frisca, aceasta trebuie tinuta la frigider, sa fie rece – se mixeaza pana devine consistenta
  4. Ciocolata se marunteste in robotul de bucatarie sau se taie cu un cutit – se amesteca frisca cu crema – iar mai apoi incorporati cu ciocolata

Pregatirea tortului:

  1. In blatul scobit se adauga bananele taiate pe jumatate sau intregi (pe orizontala) peste care se adauga crema dupa care blatul farmitat (sub forma unui musuroi)

Tortul se tine la frigider macar 2 ore inainte de servire. Pofta buna!

 

publicitate