Chiflele umplute cu caș și ceapă verde sunt preferatele mele. De când am descoperit această rețetă, doar așa pregătesc chiflele. Îți recomand să încerci și tu rețeta de mai jos.
Ingrediente pentru aluat:
- 1 cană lapte cald
- 1/2 pahar apă caldă, 1/2 linguriță ulei
- 5 gr drojdie instant, 2 ouă
- 1 linguriță zahăr, 1 linguriță sare
- 2 linguri unt, 3.5 căni făină
Ingrediente pentru umplutură:
- 250 gr caș
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 1/2 legătură ceapă verde
În plus:
- Semințe de susan
- Chimen negru
Mod de preparare:
Toarnă laptele, apa, drojdia și zahărul într-un castron mare și amestecă. Adaugă uleiul și ouăle (păstrează un gălbenuș pentru la final) și continuă să amestecă. Adaugă apoi făina și sarea și frământă aluatul până se îngroașă. La final, adaugă untul și frământă până când aluatul capătă o consistență mai moale.
Acoperă aluatul cu un prosop de bucătărie curat și lasă-l la dospit jumătate de oră. După ce aluatul și-a dublat volumul, transferă-l pe blatul de lucru presărat cu făină și împarte-l în mai multe bile de mărime egală.Pentru a pregăti umplutura, amestecă ceapa verde tocată mărunt cu pătrunjelul și cașul.Ia o bilă de aluat în palmă, aplatizeaz-o și adaugă o parte din umplutură. Folosește-te de cealaltă mână pentru a modela chifla și a acoperi umplutura.Repetă acest procedeu, până termini de făcut toate chiflele. Pune chiflele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unge-le cu gălbenuș de ou bătut. Presară deasupra semințe de susan și chimen negru.Coace chiflele în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 30 de minute.După ce s-au copt, scoate-le din cuptor, lasă-le puțin să se răcească, apoi servește-le împreună cu cei dragi. Poftă bună și spor de gătit!