Prajitura fara coacere
publicitate

Aceasta a fost prima prăjitură pe care am preparat-o când am intrat la liceu. Este gata în câteva minute și o poate face chiar și o persoană care nu se pricepe la bucătărie. Dacă îți plac prăjiturile cu biscuiți, îți recomand să încerci această rețetă.

Ingrediente:

  • 3 pachete biscuiți cu cacao
  • 2 plicuri frișcă
  • 2 căni lapte rece
  • 1 pachet biscuiți cu vanilie

Ingrediente pentru ganache:

publicitate
  • 100 ml smântână dulce pentru frișcă
  • 100 gr ciocolată neagră

În plus:

  • 200 ml lapte (pentru înmuiat biscuiții)

Mod de preparare:

Punem cele două plicuri de frișcă într-un castron încăpător, adăugăm 2 căni de lapte și amestecăm cu un mixer până obținem o frișcă fermă. Zdrobim biscuiții cu vanilie și-i adăugăm în frișcă, apoi amestecăm ușor cu o lingură.Prajitura cu friscaÎnmuiem o parte dintre biscuiții cu cacao în lapte și-i întindem pe fundul unei tăvi. Punem 1/4 din frișcă cu biscuiți de vanilie peste biscuiții cu cacao.

Înmuiem iarăși câțiva biscuiții cu cacao în lapte și-i așezăm deasupra stratului de frișcă.Prajitura cu frisca si biscuitiAdăugăm un nou strat de frișcă cu biscuiți de vanilie, iar deasupra punem biscuiți cu cacao înmuiați în lapte. Repetăm procedură astfel încât să obținem 4 straturi de biscuiți și 4 de frișcă. Punem prăjitura la frigider pentru aproximativ 3-4 ore.

Pentru a prepar ganache-ul, trebuie să încălzim smântâna lichidă și apoi să o turnăm peste ciocolata ruptă în bucățele. Amestecăm bine pentru a se topi ciocolata.

Turnăm ganache-ul de ciocolata peste prăjitura rece și așteptăm să se întărească.Prajitura cu ganacheDupă aceea, putem tăia și servi prăjitura împreună cu cei dragi. Poftă bună și spor la gătit!Prajitura cu ganache

publicitate