Aceasta a fost prima prăjitură pe care am preparat-o când am intrat la liceu. Este gata în câteva minute și o poate face chiar și o persoană care nu se pricepe la bucătărie. Dacă îți plac prăjiturile cu biscuiți, îți recomand să încerci această rețetă.
Ingrediente:
- 3 pachete biscuiți cu cacao
- 2 plicuri frișcă
- 2 căni lapte rece
- 1 pachet biscuiți cu vanilie
Ingrediente pentru ganache:
- 100 ml smântână dulce pentru frișcă
- 100 gr ciocolată neagră
În plus:
- 200 ml lapte (pentru înmuiat biscuiții)
Mod de preparare:
Punem cele două plicuri de frișcă într-un castron încăpător, adăugăm 2 căni de lapte și amestecăm cu un mixer până obținem o frișcă fermă. Zdrobim biscuiții cu vanilie și-i adăugăm în frișcă, apoi amestecăm ușor cu o lingură.Înmuiem o parte dintre biscuiții cu cacao în lapte și-i întindem pe fundul unei tăvi. Punem 1/4 din frișcă cu biscuiți de vanilie peste biscuiții cu cacao.
Înmuiem iarăși câțiva biscuiții cu cacao în lapte și-i așezăm deasupra stratului de frișcă.Adăugăm un nou strat de frișcă cu biscuiți de vanilie, iar deasupra punem biscuiți cu cacao înmuiați în lapte. Repetăm procedură astfel încât să obținem 4 straturi de biscuiți și 4 de frișcă. Punem prăjitura la frigider pentru aproximativ 3-4 ore.
Pentru a prepar ganache-ul, trebuie să încălzim smântâna lichidă și apoi să o turnăm peste ciocolata ruptă în bucățele. Amestecăm bine pentru a se topi ciocolata.
Turnăm ganache-ul de ciocolata peste prăjitura rece și așteptăm să se întărească.După aceea, putem tăia și servi prăjitura împreună cu cei dragi. Poftă bună și spor la gătit!