Crema este incredibil de bună, ca înghețata de vișine…
Ingrediente necesare:
Pentru blat:
- 4 ouă
- 4 linguri apă rece
- 200 g zahăr pudră
- 180 g făină
- 200 g cacao
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 linguriță praf de copt
- 1 lingură ulei
Pentru cremă:
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 250 ml lapte
- 250 ml suc / sirop de vișine
- 4 linguri zahăr (sau cât doriți)
- 350 g iaurt natural
- 250 ml frișcă lichidă
- 1 lingură gelatină
- 1 borcan compot de vișine fără sâmburi
Pentru decorare: 50 g ciocolată topită
Mod de preparare:
Mărimea tăvii de copt: 23 * 38 cm.
Blat: separăm ouăle; batem spumă tare albușurile împreună cu apa, adăugăm treptat zahărul și zahărul vanilat.
Amestecăm făina cu praful de cacao și praful de copt.
Amestecăm spuma de albușuri cu gălbenușurile, apoi adăugăm și uleiul și făina cu cacao.
Coacem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la 180 grade Celsius. Nu deschidem cuptorul în timpul coacerii!
Crema: amestecăm bine praful de budincă cu zahăr, lapte și suc / sirop de vișine, fierbem și lăsăm să se răcească.
Adăugăm în budinca rece iaurtul. Folosim blenderul vertical pentru a face un piure din vișine.
Batem bine frișca. Dizolvăm gelatina în apă călduță.
Adăugăm în compoziția de budincă piureul de vișine, gelatina dizolvată și frișca.
Batem până când obținem o cremă spumoasă.
Întindem crema peste blat, punem la frigider timp de o oră, apoi turnăm ciocolata topită peste cremă.
O prăjitură extrem de delicioasă, ce merită încercată! O puteți face și sub formă de tort…
Să o savurați cu drag! Poftă bună!