felie tort de post
publicitate

Tortul de post se prepara simplu si rapid. Folosind aceasta retetea excelenta vei obtine un tort de cacao umed si pufos. Nu ai nevoie de lactate sau oua.

Ingredeinte pentru blat:

  • 320 gr faina de grau, 75 gr maioneza de post
  • 80 gr ulei de cocos, 140 gr zahar
  • 75 gr dulceata de coacaze negre
  • 40 gr cacao, 250 ml lapte de migdale, 1.5 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita bicarbonat de sodiu

Ingrediente pentru glazura:

  • 55 gr ulei de cocos
  • 40 gr zahar pudra, 20 gr cacao
  • 4-5 linguri apa
publicitate

Mod de preparare:

Intr-un castron mai mare punem faina de grau, zaharul cacaoa, scortisoara, bicarbonatul de sodiu si praful de copt. Amestecam ingredientele cu un tel sau o lingura.

ingrediente tort postAdaugam apoi maioneza de post, dulceata de coacaze, uleiul de cocos topit si racit si laptele de migdale. Amestecam totul cu o lingura.

Putem inlocui dulceata de coacaze negre cu dulceata de afine, mure, caise etc. De asemenea, laptele de migdale il putem inlocui cu lapte de soia sau de cocos.

aluat tort postPreincalzim cuptorul la 175 grade (incalzire sus-jos). Tapetam fundul unei tavi rotunde cu diametru de 23 cm cu hartie de copt.

Punem aluatul gros (are consistenta budincii) in tava si-l coacem timp de aproximativ 40-45 de minute, pe raftul din mijloc. Dupa aproximativ 40 de minute (sau chiar mai devreme) verificam daca blatul este gata.

Deschidem cu grija usa cuptorului si bagam o scobitoare in mijlocul aluatului. Daca pe scobitoare nu raman urme de aluat, inseamna ca este copt suficient.

Oprim cuptorul si deschidem putin usa, astfel incat temperatura din interior sa scada incet. Dupa 10 minute, scoatem tava din cuptor si punem blatul pe un gratar pentru a se raci.

blat coptPregatim glazura. Punem uleiul de cocos intr-o cratita. Adaugam cacaoa, zaharul pudra si apa. Amestecam. Incalzim amestecul la foc mic. Nu il lasam sa fiarba. Il incalzim maximum 2-3 minute.

Cat glazura este inca fierbinte o turnam incet peste blat (poate fi inca fierbinte/cald).

tort glazuratAr fi bine sa intepam blatul din loc in loc cu un bat subtire de frigarui inainte de a turna glazura peste el, astfel incat aceasta sa patrunda si in interiorul tortului.

Lasam tortul sa se raceasca complet si abia apoi il taiem.

tort postPutem folosi afine sau coacaze pentru a decora tortul. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate