Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Home Prăjituri

Prăjitură cu banane, biscuiți și frișcă – un desert de 5 kilograme potrivit pentru o petrecere cu mulți invitați

Prăjitură cu banane, biscuiți și frișcă reteta

Nu este nicio glumă, această prăjitură chiar cântărește 5 kilograme. Dacă te pregătești de o petrecere cu mulți invitați și nu știi ce desert să pregătești, încearcă rețeta de mai jos. Vei obține o prăjitură foarte gustoasă, în care aromele se combină perfect.

Ingrediente pentru umplutură:

  • 200 gr zahăr, 1.5 litri lapte
  • 375 gr unt, 2 plicuri budincă de vanilie
  • 5 linguri amidon, 200 gr ciocolată
  • 200 gr nuci măcinate
  • 2 plicuri zahăr vanilat

În plus:

  • 3 kg banane, 1 kg biscuiți obișnuiți
  • 500 ml smântână dulce pentru frișcă
  • Puțin lapte pentru înmuiat biscuiții

Ingrediente pentru ganache de ciocolată albă:

  • 200 gr ciocolată albă
  • 170 ml smântână dulce pentru frișcă

Mod de preparare:

Pregătim mai întâi budinca, pentru a avea timp să se răcească. Amestecăm praful de budincă cu zahărul, amidonul și 200 ml de lapte. Punem restul de lapte la fiert, într-o cratiță.

Când laptele fierbe, adăugăm amestecul de ingrediente pregătit anterior și gătim o budincă groasă. Transferăm budinca într-un castron, o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.

Prajitura pufoasa cu crema de vanilie

Cea mai bună prăjitură cu crema de vanilie și lămâie din lume. Pur și simplu se topește în gură.

Prajitura pufoasa cu branza

Prăjitură cu brânză de vaci: pufoasă și moale, perfectă pentru musafiri

Prajitura pufoasa cu crema de portocale

Prăjitură pufoasă, gata în doar 15 minute: dispare într-o clipă de pe masă

Prăjitură cu piersici și suc Fanta. Se topește în gură.

Prăjitură cu piersici și suc Fanta. Se topește în gură.

Prajitura Miruna cu ciocolata

Prăjitura MIRUNA, cu ciocolată și blat pufos de pandișpan: o rețetă veche dar delicioasă

Chec cu cacao, umplut cu cireșe și glazură de ciocolată: trebuie neapărat să-l încerci!

Chec cu cacao, umplut cu cireșe și glazură de ciocolată: trebuie neapărat să-l încerci!

Când budinca s-a răcit, adăugăm untul tăiat în cubulețe și amestecăm pentru a obține o cremă fină. Împărțim crema în 3 părți egale. Într-o parte pune zahăr vanilat, în alta ciocolată topită și răcită, iar în ultima nuci măcinate.

Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă

Înmuiem biscuiții în lapte și-i așezăm pe fundul unei tăvi, apoi îi acoperim cu crema cu nuci. Tăiem bananele felii (tăiem doar cât avem nevoie în acest moment pentru că se înnegresc repede) și le așezăm peste cremă. Înmuim biscuiții în lapte cald și-i așezăm peste banane. Acoperim stratul de biscuiți cu cremă de ciocolată.

Tăiem alte banane pe care le așezăm deasupra și le acoperim cu alți biscuiți înmuiați în lapte. Întindem crema de vanilie deasupra și o acoperim cu felii de banane.

Batem 500 ml smântână dulce până obținem o frișcă fermă. Învelim prăjitura în frișcă.

Pentru a pregăti ganache-ul rupem ciocolata în bucățele și o punem într-un vas. Încălzim smântâna dulce și o turnăm peste ciocolată. Amestecăm până se topește toată ciocolata.

Lăsăm ganache-ul de ciocolată să se răcească, apoi îl turnăm peste prăjitură. Decorăm prăjitura după propriul plac, apoi o punem la frigider peste noapte. A doua zi o putem tăia și servi. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!

Share222Pin51
  • Rețete de post
  • Rețete de prăjituri
  • Ciorbe și Supe
  • Sănătate și remedii
  • Sfaturi din bucătărie
  • Aperitive apetisante
  • Paste si Pizza
  • vezi toate rețetele

RECOMANDĂRI PENTRU TINE.

Jambon de porc in coji de ceapa
Rețete Delicioase

Jambon de porc în coji de ceapă: foarte fraged și bun

Peste cu sos la cuptor
Rețete Delicioase

Cod la cuptor: rămâne fraged și suculent. O cină delicioasă și rapidă!

LÂMÂILE – Folosite Pentru CONSTIPAȚIE, DURERI de CAP și TUSE. Vezi Cum
Sănătate

LÂMÂILE – Folosite Pentru CONSTIPAȚIE, DURERI de CAP și TUSE. Vezi Cum

Piftie din carne de porc
Rețete Delicioase

Piftie din carne de porc: așa o fac eu și este foarte gustoasă

Aperitiv cu morcov
Aperitive

Un aperitiv deosebit: rulouri gustoase cu umplutură de morcov și brânză

Masajul TĂLPILOR – AVEM 7 puncte ESENȚIALE care ne influențează SĂNĂTATEA. VEZI CARE SUNT
Sănătate

Masajul TĂLPILOR – AVEM 7 puncte ESENȚIALE care ne influențează SĂNĂTATEA. VEZI CARE SUNT

MIEREA de ALBINE – Un ELIXIR cu BENEFICII uimitoare asupra ORGANISMULUI
Sănătate

MIEREA de ALBINE – Un ELIXIR cu BENEFICII uimitoare asupra ORGANISMULUI

BĂUTURA în care pun MIERE și GHIMBIR. Este TRATAMENTUL pe care eu îl iau pentru RĂCEALĂ
Sănătate

BĂUTURA în care pun MIERE și GHIMBIR. Este TRATAMENTUL pe care eu îl iau pentru RĂCEALĂ

Cum Tratezi CĂLCÂIELE Crăpate ACASĂ Fără Chimicale – Iată sfaturile dermatologilor
Sănătate

Cum Tratezi CĂLCÂIELE Crăpate ACASĂ Fără Chimicale – Iată sfaturile dermatologilor

Turte pufoase si moi, la tigaie
Rețete de Post

Turte DE POST, pufoase și moi, făcute la tigaie: rapide și foarte bune

Ne place de:

  • SuntGospodină ❤️ Rețete Gustoase

Despre gatitul.ro

  • Despre magazin
  • Întrebări frecvente
  • Calitatea produselor
  • Carduri cadou / vouchere

Legături Utile

  • Termeni și condiții
  • Livrare și retur
  • Politica de confidențialitate
  • A N P C
  • Privacy Policy
  • Termeni și condiții
  • Politica Cookie
  • Contact

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă

No Result
View All Result
  • Home
    • Home – Layout 1
    • Home – Layout 2
    • Home – Layout 3
    • Home – Layout 4
    • Home – Layout 5
  • More
    • About
    • Contact Us

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă