Nu este nicio glumă, această prăjitură chiar cântărește 5 kilograme. Dacă te pregătești de o petrecere cu mulți invitați și nu știi ce desert să pregătești, încearcă rețeta de mai jos. Vei obține o prăjitură foarte gustoasă, în care aromele se combină perfect.
Ingrediente pentru umplutură:
- 200 gr zahăr, 1.5 litri lapte
- 375 gr unt, 2 plicuri budincă de vanilie
- 5 linguri amidon, 200 gr ciocolată
- 200 gr nuci măcinate
- 2 plicuri zahăr vanilat
În plus:
- 3 kg banane, 1 kg biscuiți obișnuiți
- 500 ml smântână dulce pentru frișcă
- Puțin lapte pentru înmuiat biscuiții
Ingrediente pentru ganache de ciocolată albă:
- 200 gr ciocolată albă
- 170 ml smântână dulce pentru frișcă
Mod de preparare:
Pregătim mai întâi budinca, pentru a avea timp să se răcească. Amestecăm praful de budincă cu zahărul, amidonul și 200 ml de lapte. Punem restul de lapte la fiert, într-o cratiță.
Când laptele fierbe, adăugăm amestecul de ingrediente pregătit anterior și gătim o budincă groasă. Transferăm budinca într-un castron, o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.
Când budinca s-a răcit, adăugăm untul tăiat în cubulețe și amestecăm pentru a obține o cremă fină. Împărțim crema în 3 părți egale. Într-o parte pune zahăr vanilat, în alta ciocolată topită și răcită, iar în ultima nuci măcinate.
Înmuiem biscuiții în lapte și-i așezăm pe fundul unei tăvi, apoi îi acoperim cu crema cu nuci. Tăiem bananele felii (tăiem doar cât avem nevoie în acest moment pentru că se înnegresc repede) și le așezăm peste cremă. Înmuim biscuiții în lapte cald și-i așezăm peste banane. Acoperim stratul de biscuiți cu cremă de ciocolată.
Tăiem alte banane pe care le așezăm deasupra și le acoperim cu alți biscuiți înmuiați în lapte. Întindem crema de vanilie deasupra și o acoperim cu felii de banane.
Batem 500 ml smântână dulce până obținem o frișcă fermă. Învelim prăjitura în frișcă.
Pentru a pregăti ganache-ul rupem ciocolata în bucățele și o punem într-un vas. Încălzim smântâna dulce și o turnăm peste ciocolată. Amestecăm până se topește toată ciocolata.
Lăsăm ganache-ul de ciocolată să se răcească, apoi îl turnăm peste prăjitură. Decorăm prăjitura după propriul plac, apoi o punem la frigider peste noapte. A doua zi o putem tăia și servi. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!