Plăcinta cu cartofi, brânză Cheddar și pătrunjel este foarte bună. Am mâncat prima dată această plăcintă la cumnata mea și mi-a plăcut la nebunie. I-am cerut rețeta și am decis să o împărtășeșc cu voi.
Ingrediente pentru aluat:
- 1 pahar cu apă, 1 linguriță drojdie
- 1 lingură zahăr, 1 cană de făină + încă 2-3 linguri
- 1/2 linguriță sare
- 1 lingură ulei de măsline
Ingrediente pentru umplutură:
- 4-5 cartofi
- 2 linguri lapte
- Sare și piper negru măcinat
- Boia de ardei, ceapă verde
- Pătrunjel și brânză Cheddar
Mod de preparare:
Punem apa, drojdia și zahărul într-un bol încăpător și amestecăm bine. Adăugăm sarea și făina de grâu cernută și începem să frământăm aluatul. Adăugăm ulei de măsline și continuăm să frământăm până obținem un aluat moale, care nu se lipește de mâini.Acoperim aluatul cu un prosop de bucătărie curat, îl punem într-un loc călduros și-l lăsăm să crească timp de o oră sau până își dublează volumul.
Între timp, curățăm cartofii, îi tăiem în cuburi mari și îi punem la fiert într-o oală cu apă. După ce cartofii au fiert, îi scurgem de apă și îi zdrobim cu un zdrobitor de legume.
Adăugăm laptele, sarea, piperul negru măcinat și boiaua de ardei și amestecăm. Tocăm mărunt ceapa verde și pătrunjelul și le adăugăm în bolul cu cartofi. Brânza Cheddar o dăm pe răzătoare și o adăugăm, de asemenea, în amestecul de cartofi.
După ce aluatul și-a dublat volumul, îl transferăm pe blatul de lucru presărat cu făină, apoi îl întindem cu un sucitor. Punem în mijlocul aluatului, umplutura de cartofi pregătită anterior, căreia i-am dat o formă rotundă.Adunăm aluatul de pe margini și acoperim umplutura. Îl presăm ușor cu mâinile, apoi îl întindem cu un sucitor.
Turnăm puțin ulei într-o tigaie și așteptăm să se înfierbânte. Când uleiul s-a încins, adăugăm plăcinta cu cartofi în tigaie și o prăjim până se rumenește bine pe ambele părți.
Punem apoi plăcinta cu cartofi pe o farfurie, o tăiem în felii și o servim alături de cei dragi. Poftă bună și spor la gătit!