Plăcințele cu brânză dulce ușor de făcut, foarte gustoase, iar aluatul se potrivește perfect la acest desert…
Ingrediente pentru aluat:
- 250 g unt
- 3 ouă
- 150 g zahăr
- 400 ml smântână
- făină cât cuprinde
- 1 lingură praf de copt
Ingrediente pentru umplutură:
- 500 g brânză de vaci
- 2 ouă
- 150 g zahăr
- 1 plic vanilie
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
1. Într-un bol adânc, amestecăm cu ajutorul unui mixer 3 ouă și 150 de grame de zahăr. Amestecăm până obținem o cremă densă.
2. Într-un bol separat, topim 250 g de unt și îl adăugăm puțin câte puțin la amestecul de ou. Amestecăm foarte bine.
3. Într-un bol separat, amestecăm făina cu 1 lingură de praf de copt si cernem. Adaugati faina cat cuprinde pana obtineti un aluat omogen (in jur de 550-600 gr). In functie de faina pe care o folositi este posibil sa aveti nevoie de mai multă sau mai putina. Puteti adauga treptat, in timp ce framantati aluatul.
4. Amestecăm toate ingredientele menționate mai sus, adăugăm 400 ml de smântână și frământăm până obținem un aluat moale și omogen.
5. Pentru umplutură, amestecăm brânza de vaci cu 2 ouă, zahăr, vanilie și zahăr vanilat. Mixăm până la omogenizare.
6. Întindem aluatul într-o foaie subțire. Cu ajutorul unei forme sau pahar, decupăm cerculețe de aluat.
7. Așezăm o lingură de umplutură în mijloc și formăm pachețele. Ungem cu un ou bătut, pe urmă le așezăm într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.
8. Se coc la temperatura de 180 de grade, aproximativ 20 de minute.
Poftă bună!