Este super important sa cunoastem plantele medicinale si care sunt beneficiile lor asupra organismului nostru. Asa ca, o sa va prezint 6 plante medicinale care iti curata sangele. Acestea se numesc plante alterative si aici includem brusturele, urzica, papadia dar si multe altele pe langa acestea.
Aceste plante alterative sunt foarte bune pentru detoxifiere si elimina toate toxinele din sange si din corp, fiind foarte bune si pentru piele.
Plantele acestea sunt foarte eficiente in imbunatatirea circulatiei sangelui, reduc inflamatiile, reduc reactiile alergice, favorizeaza asimilarea nutrientilor insa accelereaza metabolismul.
Cele 6 plante pentru curatarea sangelui
- Patlagina
Sunt doua tipuri de patlagina – patlagina ingusta (Plantago lanceolata) si patlagina lata (Plantago major) dar proprietatile terapeutice ale acestora sunt similare.
De la aceste doua tipuri de patlagina se poate consuma atat frunza cat si radacina si este una din cele mai bune plante pentru curatarea stomacului.
Patlagina poate fi folosita in intepaturi si muscaturi de insecte, furuncule, eczeme, intoxicatia sangelui, diaree, hemoroizi, infectii cu candida, arsuri/zgarieturi, mancarimi, masitita, vanatai. Este o planta ce poate fi consumata sub forma de pulbere, ceai, tinctura, crema sau comprese din fruze zdrobite.
- Brusturele
Brusturele este foarte bun in purificarea sangelui pentru ca inlatura stagnarea din sistemul circulator, limfatic, respirator si din sistemul urinar, accelerand procesele de eliminare a toxinelor in special din rinichi, vezica biliara si ficat.
De asemenea, ajuta in curatarea pielii si regleaza in mod natural nivelul zaharului din sange. Este o planta foarte buna si pentru indepartarea matretii. Poate fi consumata sub forma de ceai, capsule sau tinctura insa este interzisa in sarcina si alaptare.
- Papadia
Este o planta extrem de cunoscuta si folosita datorita proprietatilor sale diuretice dar poate fi folosita si ca laxativ. Aceasta ajuta in eliminarea toxinelor prin urina si fara sa elimine si mineralele importante.
Papadia este o sursa bogata de postasiu, asigura detoxifierea ficatului si rinichilor si contribuie la curatarea sangelui. Datorita efectului sau detoxifiant asupra sangelui, contribuie si la mentinerea sanatatii si frumusetii pielii.
Frunzele de papadie pot fi consumate si in salate, dar atunci cand sunt tinere si fragede dar planta poate fi consumata si ca ceai, tinctura sau capsule.
Nu consumati papadie daca luati diuretice, antibiotice, medicamente pentru glicemie sau daca aveti pietre la fiere dar nici daca sunteti alergic la musetel sau coada soricelului.
- Echinaceea
Foarte buna pentru sistemul imunitar dar sustine si sistemul limfatic, fiind folosita impotriva unor diverse tipuri de infectii.
Nu luati echinaceea daca sunteti insarcinata, aveti alergie la aceasta planta sau luati anumite medicamente.
- Goldenseal
Aceasta planta nu este din Romania insa este foarte populara pentru ca are un continut ridicat de berberina – combate infectiile, intareste imunitatea si reduce inflamatiile.
De la aceasta planta se consuma numai radacina si este disponibila in foarte multe farmacii de tip plafar sub forma de ceai, tinctura, unguente sau capsule.
- Urzica
Urzica este extrem de benefica in tratarea unor afectiuni ale pielii, scalpului si parului dar are si un efect foarte intens diuretic. Este folosita adesea in tratarea infectiilor urinare si in eliminarea acidului uric.
Este un foarte bun purificator al sangelui, elimina excesul de apa din organism, reduce umflaturile articulare si edemele. De asemenea, poate fi folosita si in tratarea durerilor articulare si musculare.
Se pot folosi atat frunzele cat si radacina sub forma de ceai, tinctura sau suc.
Nu este recomandata persoanelor care administreaza sedative, medicamente pentru hipertensiune, diabet sau anti-inflamatoare.