Tortul cu căpșuni și pișcoturi este perfect pentru orice ocazie. Are un gust răcoritor, este cremos și ușor de preparat. Dacă îți plac deserturile cu fructe, trebuie neapărat să încerci rețeta de mai jos.
Ingrediente pentru cremă:
- 1 plic zahăr vanilat, 150 gr zahăr pudră
- 600 ml iaurt gras, 150 gr brânză mascarpone
- 2 plicuri gelatină
- 200 ml smântână dulce pentru frișcă
În plus:
- 500 gr căpșuni
- 400 gr pișcoturi
- 300 ml lapte
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pregătim gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj și o lăsăm să se umfle.
Între timp, batem smântâna dulce cu mixerul până obținem o frișcă fermă, apoi adăugăm zahărul vanilat și amestecăm. Adăugăm zahărul pudră, iaurtul, brânza mascarpone și amestecăm pentru a combina ingredientele.
Topim gelatina în cuptorul cu microunde sau la foc mic, astfel încât să se dizolve ușor. Turnăm gelatina în cremă și amestecăm bine.
Amestecăm 300 ml de lapte cu un plic de de zahăr vanilat și scufundăm pișcoturile în acest lapte dulce.
Punem pișcoturile pe marginea unei tăvi rotunde, în picioare. Dacă este nevoie le tăiem pentru a putea încăpea în tavă. De asemenea, punem pișcoturi și pe fundul tăvii. Turnăm jumătate din cremă peste biscuiți.Tăiem căpșunile în jumătate și pe așezăm peste cremă (mai păstrăm câteva căpșuni pentru decor). Înmuiem restul de pișcoturi și bucățile pe care le-am tăiat în lapte și le așezăm peste cremă. Întindem deasupra crema rămasă și punem tortul la frigider peste noapte.
Înainte de servire, decorăm tortul cu felii de căpșuni. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!