Fursecurile crăpate cu ciocolată sunt foarte gustoase și ușor de preparat. La fiecare masă în familie, pregătesc aceste fursecuri pentru că sunt preferatele tuturor. Rețeta este foarte simplă și ușoară.
Ingrediente:
- 200 gr ciocolată neagră, 2 ouă
- 80 gr unt la temperatura camerei, 100 gr zahăr
- 1 linguriță extract de vanilie, 200 gr făină
- 1 lingură cacao, 1 linguriță praf de copt
În plus:
- Zahăr și zahăr pudră
Mod de preparare:
Topim ciocolata la bain-marie sau în cuptorul cu microunde și o lăsăm să se răcească. Punem ciocolata topită într-un castron, adăugăm untul topit și răcit, zahărul și extractul de vanilie și amestecăm totul cu un mixer.
Adăugăm ouăle, unul câte unul și amestecăm cu mixerul la viteză mică. Separat amestecăm făina cu praful de copt și cacaua, apoi o adăugăm în amestecul de ciocolată și ouă. Amestecăm cu o spatulă până se combină ingredientele.Acoperim aluatul cu folie alimentară și-l punem la frigider pentru o oră. Folosind o lingură, scoatem aluatul din castron, îl punem în palmă și formăm bile. Facem bilele mai mici pentru că vor crește.
Trecem bilele prin zahăr și apoi prin zahăr pudră. Punem toate bilele pe o tavă mare (putem folosi tava de la cuptor) tapetată cu hârtie de copt, dar avem grijă să nu le așezăm una lângă alta, deoarece vor mai crește în timpul coacerii.
Coacem fursecurile în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de aproximativ 10 minute. După ce le vom scoate, vom observa că fursecurile sunt crăpate. Lăsăm fursecurile să se răcească în tavă. Poftă bună și spor la gătit!