Chipsurile din magazine sunt suficient de scumpe (dacă calculăm corect prețul pe care îl plătim de fapt…) și dăunătoare sănătății… Inițial poate erau făcute doar din cartofi, dar astăzi, unii producători, folosesc foarte multe adaosuri nocive… în majoritatea cazurilor, astfel de ingrediente apar și pe etichete…
În fine! Cel mai bine, cel mai ieftin și cel mai sănătos ar fi să le gătim singuri, acasă… natural, fără e-uri, fără conservanți, fără ingrediente nocive…
Rețeta este perfectă dacă aveți cartofi fierți în plus… chiar este binevenită când vă rămân cartofi fierți, după alt fel de mâncare…
Pentru un plus de savoare, adăugați condimente, cașcaval dat prin răzătoare (poate fi și parmezan), verdeață, ceapă prăjită sau orice altceva doriți / vă place…
Ingrediente
- 6 cartofi
- 3 linguri făină
- 1 ou
- 2 lingurițe de sare
- ulei de floarea-soarelui
Cum se prepară chipsurile din cartofi?
Curățați cartofii și fierbeți-i în apă sărată. Scurgeți apa, acoperiți-i cu un capac și lăsați-i să se răcească. Apoi, dați-i prin mașina de tocat carne, pe partea cu găuri mici…
Separați albușul de gălbenuș și amestecați până când obțineți o masă spumoasă.
Amestecați cartofii cu gălbenușul, făina și sarea, apoi frământați bine aluatul…
Rotiți aluatul într-un strat cu grosimea de aproximativ 3-4 mm, apoi tăiați benzi de 3 cm lățime și 15 cm lungime… cu aproximație…
Încălziți uleiul. Tăiați fiecare bandă pe lungime, fără a tăia marginile. Introduceți un capăt în interior și lipiți-l… puneți-l imediat la prăjit și prăjiți-l pe ambele părți, până când obțineți o crustă maronie…
La final, se pun într-un vas acoperit cu prosop de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei…
Serviți-le calde – puteți adăuga și sosurile / condimentele preferate…
Să le savurați cu drag – Poftă bună!