Prajitura Boema – o prăjitura minunată cu glazură de ciocolată. Este vorba despre prajitura foarte cunoscuta si iubita de catre toata lumea. Cu siguranta veti fi incantata de aroma ei dar si de aspectul ei delicios plin de ciocolata.
Ingrediente pentru blat:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 2 linguri de cacao
- 1 lingurita esenta de vanilie.
Ingrediente pentru Sirop:
- 200 gr zahar
- 400 ml apa
- 1 lingurita esenta de rom
Ingrediente pentru Glazura de ciocolata:
- 100 gr ciocolata
- 100 gr smantana pentru frisca
Ingrediente pentru Ganache de ciocolata:
- 200 gr ciocolata
- 200 ml smantana pentru frisca
- 30 gr unt
Ingrediente pentru Pentru decor:
- 300 gr frisca
- zahar dupa gust
- 50 gr ciocolata
- pentru decor eu am folosit bomboane de ciocolata ,voi puteti folosi ce doriti.
Mod de preparare blat:
Incepeti prin a separa galbenusurile de albusuri, fiti atenta sa nu ramane galbenus in albus pentru ca riscati sa nu obtineti o spuma pufoasa. Bateti albusurile energic cu zaharul apoi adaugati galbenusurile si omogenizati pana ce se incorporeaza bine.
Apoi adaugati faina si cacaua.
Turnati compozitia intr-o tava cu diametrul de 35/25. Tapetati-o cu hartie de copt si puneti in cuptorul preincalzit la 150 de grade timp de 25 de minute.
Mod de preparare sirop:
Puneti apa intr-un vas impreuna cu restul ingredientelor si lasati cateva minute pana ce observati ca s-a dizolvat zaharul apoi puneti totul la rece.
Mod de preparare glazura:
Taiati ciocolata cubulete si puneti pe baie de aburi impreuna cu smantana pentru frisca si amestecati bine pana ce se dizolva .
Mod de preparare ganache de ciocolata:
Infierbantati smantana la microunde sau chiar pe foc, dar grija mare sa nu fiarba, cand observati ca ajunge la punctul de fierbere,opriti imediat focul. Cand este destul de fierbinte adaugati ciocolata rupta bucatele si untul omogenizati foarte bine.
Apoi lasati crema ganache la frigider timp de 4 sau 5 ore minim dupa care o mixati si o puteti folosi pentru umplerea prajiturii.
Ansamblare prajitura Boema:
Pentru un aspect impresionant taiati blatul in patrate mici egale de preferinta,si insiropati fiecare bucatica in parte
Apoi turnati glazura de ciocolata deasupra si decorati cu crema ganache folosind duza 2D apoi deasupra puneti frisca. Puteti folosi duza 55050 pentru a da o forma placuta, personalizand astfel prajitura. Decorati in stil propriu si cu siguranta veti fi mandra de aspectul final……dar bineinteles si de gustul ei aromat
Frisca se bate extrem de usor, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa adaugati zahar si sa mixati, apoi o puteti folosi imediat pentru decorarea prajiturii.
Apoi topiti cele 50 de grame de ciocolata impreuna cu smantana pentru fisca si puneti deasupra pe frisca, folosind duza 2 si decorati dupa bunul plac. Cu siguranta veti impresiona musafirii poftiti si…..nepoftiti. Pofta buna.