Perfecte dacă așteptați musafiri…
Ingrediente necesare:
- 700 g făină
- 1 pahar chefir
- 2 ouă
- 100 ml ulei
- 25 g drojdie
- lapte călduț (pentru activarea drojdiei)
Pentru umplutură:
- 1 lingură sare
- untul preferat
Mod de preparare:
Frământăm ingredientele pentru aluat (activăm drojdia în lapte călduț), lăsăm la dospit apoi întindem și împărțim în 8 părți egale.
Ungem un blat cu unt (amestecat cu sare), punem peste el un alt blat apoi tăiem în 12 sau 16 și rulăm.
Procedăm la fel de încă 3 ori.
Ungem croissantele cu ou și presărăm, după gust, cu cașcaval sau semințe de susan.
Coacem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, până se rumenesc frumos…
Să le savurați cu poftă! Poftă bună!