publicitate

Prajitura cu blat de nuca si crema de ciocolata este extrem de gustoasa. Am preparat-o saptamana trecuta cand mi-au venit prietenele in vizita. Toate mi-au cerut reteta.

Ingrediente pentru blat:

  • 6 albusuri, 250 gr zahar
  • 3 linguri faina de grau, 1 lingura cacao
  • 1 pliculet praf de copt, 1 lingura pesmet
  • 200 gr nuci macinate

Ingrediente pentru crema:

  • 1.2 litri lapte
  • 1.2 linguri faina, 6 galbenusuri
  • 250 gr zahar, 200 gr unt, 250 gr biscuiti obisnuiti
  • 4 pliculete zahar vanilat, 200 gr ciocolata neagra
  • 200 gr ciocolata alba, 400 ml smantana dulce
publicitate

Ingrediente pentru glazura:

  • 150 gr ciocolata neagra, 50 gr unt
  • 50 ml lapte

Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si amestecam timp de 6-7 minute, pana obtinem o spuma ferma. Adaugam faina, pesmetul, praful de copt, cacaoa si, la final, nucile macinate. Amestecam cu mixerul pentru cateva secunde la cea mai mica viteza.

Turnam aluatul obtinut intr-o tava (38 x 30 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem aluatul aproximativ 20 de minute in cuptorul preincalzit la 180 grade. Dupa ce s-a copt, il scoatem din cuptor si-l lasam sa se raceasca.

Pentru a prepara crema punem 1 litru de lapte la fiert. Restul de lapte se amesteca cu glabenusuri, zahar si faina. Se toarna in laptele fiert si se amesteca bine pana se obtine o budinca groasa. Se ia budinca de pe foc si se lasa la racit.

Batem untul cu zaharul vanilat si adaugam budinca racita. Amestecam bine cu un mixer. Impartim crema in doua parti egale.

Topim ambele tipuri de ciocolata. Adaugam ciocolata alba intr-un dintre creme, iar ciocolata neagra in cealalta crema. Batem smantana dulce pana obtinem o frisca nu prea tare. Adaugam jumatate din frisca in crema de ciocolata alba si jumatate in crema de ciocolata neagra.

Turnam crema de ciocolata alba peste blatul rece. Adaugam un strat de biscuiti deasupra. Acoperim biscuitii cu crema de ciocolata neagra.

Pregatim glazura. Rupem ciocolata neagra in bucatele si o amestecam cu untul. Topim ciocolata in cuptorul cu microunde. Adaugam lapte si amestecam bine. Turnam glazura obtinuta peste prajitura.

Punem prajitura la frigider peste noapte. A doua zi o taiem cu un cutit ascutit. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate