Poți face foarte repede o plăcintă cu brânză dacă folosești foi subțiri, gata cumpărate. Eu apelez la ele atunci când am musafiri și nu am timp să stau în bucătărie. Iată cum poți prepara rapid și ușor o plăcintă gustoasă.
Ingrediente:
- 1 pachet foi de plăcintă
- 3 ouă, 600 gr brânză grasă
- Un pic de iaurt sau smântână (după cum este necesar pentru a face amestecul mai gros)
- Apă și ulei (un amestec de aproximativ 200 ml)
- Sare după gust, dacă brânza nu este suficient de sărată
Mod de preparare:
Amestecăm brânza cu ouăle și adăugăm iaurtul sau smântâna, după cum este necesar. Dacă este nevoie adăugăm și sare. Amestecăm apa și uleiul într-un pahar. Stropim prima foaie de plăcintă cu apă și ulei, apoi adăugăm a doua foaie pe care o stropim, la fel, cu apă și ulei, și acoperim cu cea de-a treia foaie de plăcintă.
Punem amestecul de brânză, ouă și iaurt de-a lungul marginii mai lungi și rulăm foile. Punem ruloul cu brânză astfel obținut în mijlocul unei tavi rotunde, și-l rotim în cerc.
Repetăm procedura și cu celelalte foi de plăcintă. În cele din urmă, turnăm amestecul de apă și ulei, care ne-a mai rămas, în castronul cu umplutură de brânză și amestecăm. Turnăm totul peste plăcinta din tavă.
Coacem plăcinta în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de aproximativ 30 de minute, sau până se rumenește. După ce s-a copt, o scoatem din cuptor, o lăsăm puțin să se răcească, după care o putem servi. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!