Tortul Nesquik este unul dintre torturile preferate ale copiilor mei. Pregătesc destul de des acest tort pentru că vreau să-mi văd copiii fericiți. Îți recomand să încerci și tu rețeta pentru că este destul de simplă.
Ingrediente pentru blatul de ciocolată:
- 5 albușuri
- 5 linguri zahăr
- 1 plic budincă de ciocolată
Ingrediente pentru blatul de vanilie:
- 5 albușuri
- 5 linguri zahăr
- 1 plic budincă de vanilie
Ingrediente pentru blatul de bezea:
- 5 albușuri, 5 linguri zahăr
- 5 linguri amidon
Ingrediente pentru crema de gălbenușuri:
- 15 gălbenușuri
- 10 linguri zahăr, 10 linguri făină
- 1 litru lapte, 375 gr unt, 400 gr Nesquik
- 300 ml smântână dulce pentru frișcă
Ingrediente pentru decor:
- 500 ml smântână dulce pentru frișcă
- Nesquik sau cacao
Mod de preparare:
Mai întâi pregătim blatul de ciocolată și începem prin a bate albușurile spumă. Adăugăm treptat zahărul și amestecăm bine cu mixerul. La final, adăugăm budinca de ciocolată și amestecăm totul cu un tel. Întindem amestecul obținut într-o tavă rotundă, cu diametru de 28 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade și coacem blatul timp de 15-20 de minute. Folosim un cuțit pentru a separa părțile laterale ale blatului de tavă.Pentru a pregăti blatul de vanilie, batem albușurile spumă și adăugăm treptat zahărul. Adăugăm budinca de vanilie și amestecăm ușor.Întindem amestecul obținut în aceeași tavă în care am copt blatul de ciocolată. Îl coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 15-20 de minute.
Pregătim acum blatul de bezea. Batem albușurile până obținem o spumă tare, apoi adăugăm treptat zahărul și amestecăm. La final, adăugăm amidonul și amestecăm ușor cu un tel.
Întindem amestecul în aceeași tavă în care am copt celelalte două blaturi. Coacem blatul de bezea în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 15-20 de minute.Pentru a prepara crema Nesquik, batem gălbenușurile cu zahărul, apoi adăugăm făina și 200 ml de lapte. Restul de lapte îl punem la fiert, într-o cratiță. Când fierbe, adăugăm amestecul de ingrediente pregătit anterior și gătim până se îngroașă.
Luăm crema de pe foc și adăugăm Nesquik, apoi amestecăm bine și transferăm crema într-un alt castron. Acoperim crema cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.
Când crema s-a răcit, o amestecăm puțin cu un mixer, apoi adăugăm untul la temperatura camerei. Amestecăm bine pentru a combina ingredientele și a obține o cremă fină.Folosind mixerul, batem smântâna dulce până obținem o frișcă fermă.Punem blatul de ciocolată pe un platou și întindem deasupra jumătate din crema Nesquik și jumătate din frișcă.Adăugăm blatul de vanilie și-l acoperim cu crema Nesquik și frișca rămasă. Deasupra punem blatul de bezea și decorăm tortul după propriul plac.Eu am folosit 500 ml de smântână dulce pe care am bătut-o până am obținut o frișcă fermă. Am decorat tortul cu frișcă și Nesquik. Punem tortul la frigider peste noapte, iar a doua zi îl putem tăia și servi. Poftă bună!