Invită-ți prietenii la masă și servește-i cu un desert încântător. Această prăjitură cu cremă de biscuiți și sos de ciocolată arată minunat și are un gust deosebit. Rețeta este prezentată în rândurile de mai jos.
Ingrediente pentru crema cu biscuiți:
- 1 litru lapte+încă 200 ml, 1 pahar zahăr
- 4 linguri făină, 4 linguri amidon
- 1 gălbenuș, 1 plic frișcă pudră
- 165 gr biscuiți cu cacao
Ingrediente pentru sosul de ciocolată:
- 1 lingură cacao
- 1 lingură amidon, 300 ml lapte
- 3 linguri zahăr, 1 linguriță Nutella
- 1 linguriță unt
Ingrediente pentru ornat:
- Nucă măcinată
Mod de preparare:
Punem zahărul într-o oală, adăugăm făina de grâu, amidonul și amestecăm bine cu un tel. Adăugăm un litru de lapte și amestecăm din nou, apoi adăugăm gălbenușul de ou și continuăm să amestecăm până capătă consistența unei creme.Acoperim oala cu folie alimentară, astfel încât folia să atingă crema.
Punem vasul la frigider și așteptăm să se întărească crema, apoi îndepărtăm folia și amestecăm ușor cu telul.Adăugăm praful de frișcă și amestecăm cu un mixer. Punem biscuiții de cacao într-un vas cu 300 ml de lapte pentru a se înmuia puțin, apoi îi adăugăm în crema cu praf de frișcă și amestecăm.
Întindem crema cu biscuiți într-o tavă rotundă, de tort și o aplatizăm cu ajutorul unei spatule.
Punem într-un ibric cacaua, amidonul și zahărul și amestecăm. Turnăm in ibric laptele și amestecăm din nou cu telul, apoi adăugăm o linguriță de Nutella.
Amestecăm bine pentru a combina ingredientele și turnăm sosul de ciocolată peste crema cu biscuiți din tavă.
Punem prăjitura la frigider peste noapte, pentru a avea timp să se întărească. A doua zi, o scoatem din tavă și presărăm deasupra nucă măcinată. Tăiem prăjitura în felii și o servim împreună cu cei dragi. Poftă bună și spor la gătit!