Prăjitura cu Nutella este perfectă pentru orice ocazie. Acest desert poate fi preparat de oricine, deoarece rețeta este foarte simplă. Lista cu ingrediente și modul de preparare sunt prezentate în rândurile de mai jos.
Ingrediente pentru blat:
- 250 gr biscuiți măcinați
- 160 ml lapte, 170 gr unt
- 100 gr zahăr, 170 gr ciocolată
Ingrediente pentru cremă:
- 400 gr cremă de brânză
- 60 gr zahăr pudră, 250 gr Nutella
- 800 ml smântână dulce pentru frișcă
Ingrediente pentru ganache:
- 200 ml smântână dulce pentru frișcă
- 200 gr ciocolată cu lapte
Mod de preparare:
Punem într-o oală laptele, untul, zahărul și ciocolata ruptă în bucățele și fierbem ingredientele până se topesc. Luăm oala de pe foc și adăugăm biscuiții măcinați. Întindem amestecul obținut într-o tavă dreptunghiulară cu dimensiuni de aproximativ 22 x 30 cm. De îndată ce amestecul se răcește puțin, punem tava la frigider.Cât timp se răcește blatul de biscuiți, pregătim ganache-ul de ciocolată. Turnăm smântâna dulce într-o oală și o punem pe aragaz, la foc mic, pentru a se încălzi. Turnăm smântâna fierbinte peste ciocolata ruptă în bucățele și amestecăm până se topește complet.
Amestecăm crema de brânză cu zahărul pudră. Într-un castron mai mare batem smântâna dulce cu mixerul până obținem o frișcă fermă. Adăugăm crema de brânză în castronul cu frișcă și amestecăm cu mixerul la viteză mică până se combină ingredientele.
Împărțim crema în două părți egale. Adăugăm Nutella într-o parte (dacă este necesar putem pune Nutella în cuptorul cu microunde pentru câteva secunde) și amestecăm cu mixerul la viteză mică.
Întindem crema simplă peste blatul rece de biscuiți din tavă. Adăugăm crema cu Nutella și, la final, ganache-ul de ciocolată.
Lăsăm prăjitura la frigider peste noapte. A doua zi o putem tăia și servi. Poftă bună și spor la gătit!