Înfrumusețează orice masă, indiferent de ocazie – Trandafirași cu mere din aluat foietaj – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- aluat foietaj
- 3 mere
- 3-4 linguri zahăr pudră
- 200 ml apă
- 100 g zahăr
Mod de preparare:
1. Într-un vas, turnăm apa. Adăugăm zahărul, amestecăm și punem la fiert la foc mic. Amestecăm 2-3 minute, până obținem un sirop fin și omogen.
2. Cu ajutorul unui cuțit, decojim merele. Le curățăm de semințe și le tăiem felii.
3. În siropul pregătit anterior, adăugăm feliile de mere și fierbem la foc mic 2-3 minute.
Scoatem merele din sirop și le lăsăm la răcit. Întindem aluatul foietaj și îl tăiem fâșii subțiri.
4. Pe deasupra, adăugăm feliile de măr.
5. Formăm rulouri ce seamănă cu niște trandafiri.
6. Așezăm trandafirii într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 20-30 de minute.
Să îi savurați cu drag! Poftă bună!
Încearcă și… Plăcințele pufoase și cremoase cu mere
Gata în 15 minute, cu ingrediente la îndemâna oricui – Pentru a pregăti această rețetă simpă acasă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente
- 4 mere
- 4 ouă
- 120 grame zahăr
- 200 grame unt
- 500 grame făină
- 1 plic praf de copt
- 1 plic vanilie
Cum se prepară?
Bateți bine ouăle, apoi adăugați untul topit. Amestecați împreună cu zahărul și vanilia.
Se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt. Apoi, se adaugă în aluat merele cubulețe.
Acoperiți tava de copt cu hârtie pentru copt și, cu ajutorul unei linguri, puneți aluatul în tavă.
Lăsați câte un mic spațiu între ele, de aproximativ 5 cm.
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius și coaceți plăcințele aproximativ 10-15 minute.
Savurați cu drag – Poftă bună!